Omniasig a taiat 15% din tarifele RCA pentru pensionari pentru a intampina masurile de austeritate

Data publicarii: 18-06-2010 | Finante-Banci

Omniasig a redus, vineri, tarifele de raspundere civila auto obligatorie (RCA) cu 15% pentru pensionari, "o categorie defavorizata in actualul context economic national", au anuntat vineri reprezentantii companiei.

"Nu ne propunem sa facem profit din aceasta actiune", a  mentionat presedintele Omniasig, Constantin Toma, adaugand ca a luat aceasta masura pentru a sprijini pensionarii in conditiile masurilor de austeritate anuntate de Guvern.

"In urma noii reduceri, Omniasig ofera in acest moment cel mai ieftin tarif RCA din piata pentru pensionari", sustin reprezentantii companiei, care au anuntat si incheierea unui parteneriat cu artista Angela Similea, care are un caracter social.

Astfel, pentru un pensionar din mediul rural care are o Dacia 1300, care nu a inregistrat daune anul trecut, prima de asigurare pentru un an porneste de la 224 lei, in timp ce un pensionar din mediul urban achita o prima de asigurare incepand cu 240 lei.

Pentru o Dacia Logan 1.6, un pensionar din mediul rural care nu a inregistrat daune in anul trecut plateste o prima de asigurare pe un an de la 276 lei, iar un pensionar din mediul urban plateste o prima de cel putin 312 lei.

"Vizarea pensionarilor a fost determinata de analiza atenta a conditiilor economice actuale, precum si de masurile de austeritate luate in aceasta perioada, masuri care afecteaza direct pensionarii", sustin reprezentantii companiei.

Omniasig a precizat ca reduce si tariful de baza la RCA, reducerea fiind aplicata la unele categorii de varsta, de exemplu, la soferii de peste 30 de ani, si in anumite judete ale tarii, in functie de comportamentul rutier inregistrat.

Reprezentantii companiei sustin ca reducerea tarifelor la RCA este doar inceputul actiunilor care se vor desfasura prin intermediul acestui parteneriat. "Compania urmeaza sa lanseze abordari preferentiale similare, special adresate pensionarilor, si pentru alte produse, precum Casco sau asigurarea de locuinta", au mai spus reprezentantii companiei.

Omniasig Vienna Insurance Group a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit brut de 9,7 milioane lei (2,36 milioane euro), in scadere cu 34,1% fata de rezultatul raportat in perioada similara din 2009, de 14,72 milioane lei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: