Profitul Raiffeisen International in Romania s-a dublat in primele noua luni, la 85 milioane euro

Data publicarii: 30-11-2010 | Finante-Banci
Grupul austriac Raiffeisen International a inregistrat in Romania un profit dupa taxe de 85 milioane euro in primele noua luni din acest an, dublu fata de aceeasi perioada din 2009, mai ales pe fondul scaderii provizioanelor, arata raportul publicat luni de grup.

In primele noua luni din 2009, profitul dupa impozitare al Raiffeisen International in Romania a fost de 42 milioane euro.

Provizioanele constituite de Raiffeisen au scazut la 52 milioane euro in primele noua luni, de la un nivel de 102 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Activele grupului pe piata din Romania erau de 5,674 miliarde euro in septembrie 2010, in scadere cu 8% fata de 6,164 miliarde euro cat erau la finalul anului trecut. Pe de alta parte, veniturile operationale au scazut cu 2% in primele noua luni, pana la 342 milioane euro, de la un nivel de 349 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Venitul net din dobanzi a fost de 181 milioane euro in primele noua luni, cu 6,4% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce venitul din comisioane a sporit cu 2%, la 150 milioane euro.

Totodata, cheltuielile administrative au fost de 204 milioane euro in primele noua luni, comparativ cu 207 milioane euro in acelasi interval din 2009.

Grupul Raiffeisen este reprezentat in Romania prin: Raiffeisen Bank, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: