Cinismul pietei muncii: masteratul si profilul facultatii n-au valoare

Data publicarii: Astazi, 28-01-2011 | HR/Cariere

Pentru trei sferturi din recrutori, diploma de masterat nu are nicio greutate in momentul angajarii. Pe de alta parte, 72% dintre licentiati sunt convinSi ca absolvirea unor cursuri de specializare le sporeste sansele de a-si gasi o slujba.

Marea majoritate a angajatorilor nu pun deloc pret pe specializarea obtinuta de candidati. In plus, opt din zece oameni de resurse umane declara ca nu au nicio preferinta legata de universitatea din care provine absolventul. Totusi, din randul celor pentru care conteaza specializarea candidatului, cei mai multi prefera absolventii de la stat, in defavoarea celor de la universitatile private.

Iar, trista concluzie, cu cat o firma a angajat mai multi absolventi, cu atat se plange mai abitir de slaba pregatire a tinerilor ieSiti din facultate. Absolventii care genereaza cele mai aprige nemultumiri sunt, contrar opiniei generale, cei din IT.

Datele provin din studiul "Absolventii recenti de invatamant superior si integrarea lor pe piata muncii", realizat de Uniunea Executiva a Consiliului National al Calificarilor si al Formarii Profesionale a adultilor (UECNCFPA). Raportul poate fi privit ca una dintre cele mai cuprinzatoare cercetari asupra acestui grup social, la studiu luand parte 5.576 de tineri care au absolvit facultatea in ultimii cinci ani, precum Si recrutori din nu mai putin de 4.000 de firme.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: