Top 5 modificari la Prima Casa in 2011

Data publicarii: 02-02-2011 | Imobiliare


Programul guvernamental Prima Casa continua si in 2011, dupa ce editiile din 2009 si 2010 au reusit sa stopeze prabusirea preturilor la apartamente, insa autoritatile au operat unele modificari in structura sa. Traian Stancu, seful departamentului de vanzari din cadrul Kiwi Finance, a explicat pentru Wall-Street.ro, cele mai importante schimbari ale programului Prima Casa in acest an.


Modificarile aduse programului Prima Casa in varianta din 2011 urmaresc, in principal, sa ofere clientilor posibilitatea de a analiza o oferta mai larga de locuinte sau de a construi imobile mai usor, dar intaresc si garantiile bancilor participante. Programul va continua in acest an in limita unui plafon de garantii de 200 milioane euro, semnificativ mai mic fata de cel de anult trecut, dar care va fi suplimentat la momentul epuizarii.

Principalele modificari aduse variantei din 2011 a programului Prima Casa sunt:

- In noua varianta a programului este introdusa si posibilitatea de finantare prin Prima Casa a locuintelor vandute in cadrul procedurilor de executare silita.

- Este introdusa si posibilitatea finantarii construirii de imobile de catre asociatii fara personalitate juridica constituite din minim 2 persoane (fata de 7 persoane in varianta programului din 2010), din care cel putin o persoana trebuie sa fie proprietarul terenului.

 

citeste integral: wall-street.ro