Clientii Vodafone cu conturi deschise la Millennium Bank isi pot achita factura Vodafone si prin direct debit

Data publicarii: 14-02-2011 | Finante-Banci


Vodafone Romania si RBS Romania anunta un parteneriat prin care ofera serviciul de debit direct inter-bancar pentru plata facturilor de telefonie mobila.

Ca urmare a acestui parteneriat, RBS Romania va intermedia comunicarea cu bancile cu care Vodafone nu are acorduri bilaterale, in scopul de a facilita tranzactiile de debitare directa pentru plata facturii Vodafone.

Intr-o prima etapa, serviciul este oferit clientilor Vodafone cu un cont curent deschis la Millennium Bank, care isi vor putea achita de acum factura Vodafone si prin direct debit.

Clientii Vodafone pot activa noul serviciu de direct debit prin semnarea unui mandat prin care autorizeaza Millennium Bank sa transfere contravaloarea facturii lunare din contul lor deschis la Millennium Bank in contul Vodafone deschis la RBS Romania.
In prezent, mandatul de debit direct poate fi completat atat la sucursalele Millennium Bank, cat si in magazinele Vodafone. Serviciul nu presupune niciun cost suplimentar pentru clientii Vodafone. Odata activat serviciul, plata facturii Vodafone va fi efectuata lunar, fara a mai fi nevoie de instructiuni suplimentare din partea clientului.

"Direct debit-ul este una din modalitatile de plata a facturii Vodafone cu o popularitate din ce in ce mai mare in randul clientilor nostri. Prin acordul incheiat cu RBS Romania, dorim sa oferim unui numar cat mai mare de abonati posibilitatea de a utiliza serviciul de direct debit pentru plata facturii Vodafone, indiferent de banca la care acestia au un cont curent. Intr-o prima etapa, ne bucuram sa putem oferi aceasta modalitate de plata clientilor nostri care au conturi deschise la Millenium Bank si speram sa extindem colaborarea si cu alte banci", a spus Karsten Wildberger, Chief Commercial Officer, Consumer Business Unit, Vodafone Romania.

"RBS a fost una dintre primele banci din Romania care au efectuat tranzactii de debit direct intra si inter-bancar, fiind un promotor al platilor electronice in general si al celor prin debit direct in special. Colaborarea cu Millennium Bank reprezinta un prim pas dintr-un proiect de mai mare anvergura, initiat alaturi de Vodafone, avand ca scop incurajarea platilor prin debit direct inter-bancar pe piata romaneasca", a declarat Mircea Spinei, Director Tranzactii Bancare, RBS Romania.

"Acest beneficiu pe care Millennium Bank il ofera clientilor sai reprezinta un nou rezultat al eforturilor pe care banca le face continuu de a asigura tot mai multa flexibilitate pentru plata facturilor la utilitati. Vom extinde acest tip de parteneriat si cu alti furnizori de servicii", a declarat Ecaterina Ristea, Directorul Departamentului Dezvoltare Produse Persoane Juridice la Millennium Bank.

Debitul direct este o modalitate eficienta si extrem de practica pentru utilizatori care nu mai sunt astfel nevoiti sa se deplaseze la banca sau la casierie pentru plata facturii. Pe langa timpul economisit, utilizatorii au in plus certitudinea platii lunare a facturii, din disponibilul existent in conturile acestora, evitandu-se astfel intarzierile de plata si eventualele penalizari.