Noul trend: carduri de credit cu dobanda zero. Care sunt ofertele bancilor?
Data publicarii: 18-03-2011 | Finante-BanciTe uiti de ceva timp la ultimul model de telefon cu touchscreen aparut pe piata? Sau poate vrei sa-ti cumperi un frigider nou? Afla ca de acum poti sa-ti platesti in rate chiar si intretinerea. Cum anume? Cu un card de credit cu dobanda zero. Iata ce oferte au bancile din Romania la ora actuala.
Millennium Bank a lansat recent planul de rate cu dobanda zero, optiune care aduce noutati pe piata romaneasca. Daca esti client al bancii, poti sa beneficiezi de rambursarea sumelor pentru cumparaturi, pentru una sau mai multe tranzactii, cumulate in rate egale, fara dobanda si fara comisioane.
"Clientii Millennium Bank folosesc mult cardurile de credit pentru cumparaturi, 75% dintre tranzactii fiind efectuate la comercianti. Pentru a le oferi valoare adaugata, am lansat, in premiera pentru piata romaneasca, un plan de Rate cu Dobanda Zero atat de flexibil. Acest beneficiu nu este restrictionat la o anumita retea de comercianti, numarul de rate lunare este la alegerea clientilor si acestia pot rambursa in rate si valoarea unor tranzactii cumulate", a spus directorul de dezvoltare de produse retail la Millennium Bank, Eliza Erhan.
Optiunea este valabila la cumparaturile facute la orice comerciant din tara si din cei peste 30 de milioane din 200 de tari, care accepta plati cu cardurile Visa. Acest lucru reprezinta o premiera pentru un card de credit emis pe piata din Romania.
Exista insa si o conditie pentru a beneficia de aceasta oferta: sa faci cumparaturi de peste 1.000 de lei. Poti sa-ti activezi acest plan de rate cu dobanda de doua ori pe an, apeland Serviciul de Relatii cu Clientii al bancii, pentru o tranzactie sau pentru mai multe, dar care cumulate (si efectuate in luna anterioara) sa insumeze peste 1.000 de lei.
In plus, ai posibilitatea de a alege intre 4 si 12 rate pe care sa le platesti pentru cardul de creditul luat. Prima plata se face la o luna dupa ce iti activezi optiunea.
Si Raiffeisen Bank are in derulare un astfel de program. Rate fara dobanda este disponibil pentru toate cumparaturile pe care le platesti cu cardul de credit al bancii, insa doar in magazinele partenere Raiffeisen.
Acesta program ramane valabil pana la sfarsitul anului.
In plus, poti alege in cate rate vrei sa cumperi din magazinele partenere (poti opta intre 3, 4, 5, 6, 9 sau 12 rate). Dupa ce platesti cu cardul, poti sa-i ceri comerciantului plata in rate.
Conditia este sa returnezi lunar minimum 5% din rata lunara fara dobanda, insa daca ti se ramburseaza rata lunara pana la data scadentei, dobanda este de 0%.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?