Cu cat au crescut restantele romanilor la banci

Data publicarii: 30-05-2011 | Finante-BanciAproape jumatate din imprumuturile bancare apartin bucurestenilor. Capitala este, prin urmare, cel mai mare datornic al institutiilor financiare. De la inceputul crizei pana acum, aici restantele la banci au crescut de 10 ori si ajung la 6,5 miliarde de lei.

Criza a facut prapad in buzunarele romanilor care s-au avantat la imprumuturi inainte sa loveasca recesiunea. Datele BNR arata ca restantele populatiei si firmelor catre banci au crescut, in unele cazuri, si de peste 20 de ori in ultimii doi si jumatate.

Aproape jumatate din imprumuturile bancare apartin bucurestenilor. Capitala este, prin urmare, cel mai mare datornic al institutiilor financiare. De la inceputul crizei pana acum, aici restantele la banci au crescut de 10 ori si ajung la 6,5 miliarde de lei.

Daca ne uitam in tara, cel mai indatorat judet e Clujul. A strans restante de peste 850 milioane lei, iar la inceputul crizei datoriile erau de doar 70 milioane lei.  Brasovul a acumulat datorii de peste 760 milioane lei, fata de 121 milioane lei, cat insumau in septembrie 2008.  In topul datornicilor catre banci urmeaza judetul Timis, unde restantele au crescut de 10 ori si Constanta, cu datorii de 11 ori mai mari decat in 2009.

Galatiul a reusit performanta negativa de a avea datorii mai mari de peste 20 ori decat avea inainte de criza. In ciuda datoriilor tot mai mari, multi romani au pus bani deoparte pe parcursul crizei, astfel ca depozitele populatiei in banci s-au dublat din toamna lui 2008 incoace.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: