Finantarile acordate de Goodbee Credit IFN in primul semestru au sporit cu 63%, la 18,88 mil. lei
Data publicarii: 14-09-2011 | Finante-BanciGoodbee Credit IFN a acordat in primul semestru finantari de 18,88 milioane lei (circa 4,5 milioane euro), in crestere cu 63% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul contractelor a crescut de aproape patru ori, a anuntat marti compania.
In aceeasi perioada a anului trecut, Goodbee Credit IFN a acordat finantari in valoare de 11,6 milioane lei.
"Cresterea volumului de credite acordate micilor intreprinzatori din zona rurala si a micilor orase s-a realizat, din punct de vedere cantitativ, de la 485 dosare de credit aprobate in prima jumatate a anului trecut, la 1.800 inregistrate in 2011, pana la 30 iunie (crestere de aproape patru ori). In acelasi timp, a crescut semnificativ cu 4.576 lei (peste 1.000 de euro) si valoarea medie per credit acordat: de la 22.842 lei (5.400 de euro) la 27.418 lei (peste 6.500 de euro), cu 20% mai mare fata de media anului trecut", se arata in comunicat.
Compania precizeaza ca, in conditiile mentinerii, in medie, a ritmului lunar de crestere din prima parte a anului, la 31 decembrie, numarul creditelor acordate ar putea depasi 3.500 de contracte, "ceea ce ar insemna triplarea acestora fata de 2010".
"Cresterea este semnificativa pentru ca inseamna de fapt un interes crescut pentru dezvoltarea afacerilor existente in zonele in care suntem prezenti, uneori chiar initierea unora noi", a declarat Anca Ciobanu, CEO goodbee Credit IFN.
Portofoliul de credite al companiei goodbee Credit IFN a ajuns, dupa sase luni de activitate in acest an, la 49,353 milioane lei (11,75 milioane de euro), de peste patru ori mai mare fata de 11,07 milioane lei, nivelul inregistrat la sfarsitul primului semestru din anul trecut. Diferenta de peste 38 de milioane de lei reprezinta o crestere cu 345% fata de anul 2010, aceeasi perioada.
Din punct de vedere al structurii portofoliului, agricultura continua sa detina cea mai mare pondere, cu 1.721 de credite acordate (96% din totalul de 1800), urmata de comert (48), servicii (22) si productie (9). Comparativ cu aceeasi perioada din 2010, segmentul serviciilor a trecut inaintea productiei, cererile de creditare aprobate fiind de cinci ori mai multe. In structura valorica a portofoliului de credite goodbee Credit IFN, se mentine aceeasi ordine a sectoarelor de activitate ale micilor intreprinzatori.
"Este un fenomen explicabil, intrucat nevoia de servicii este mare in orasele mici si la sate, acestea sustin productia si, pe de alta parte, necesita mai putine investitii", a mai spus Anca Ciobanu.
In portofoliul de credite al companiei, ponderea cea mai mare, pe regiune, o detine zona Moldovei, cu 13,93 milioane lei (circa 3,2 milioane euro), urmata la mica distanta de zona Munteniei, cu 13,56 milioane lei lei si zona Transilvaniei, cu 13,3 milioane lei, microfinatari acordate in perioada ianuarie - iunie 2011.
Reteaua de birouri teritoriale prin care compania ofera serviciile de consultanta si finantare prin microcredite a ajuns la 11, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie deschise alte doua, in Brasov si Bistrita-Nasaud.
Good.bee Credit IFN SA a fost infiintata in anul 2008, printr-un parteneriat intre Fundatia Centrul pentru Dezvoltare Economica (FDCE) si goodbee Holding, care face parte din grupul financiar-bancar Erste din Austria.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice