Top comisioane de analiza la acordare credite

Data publicarii: 26-09-2011 | Finante-Banci

O data cu modificarile legislative de anul trecut, bancile au trecut la solicitarea de comisioane de analiza in suma fixa, indiferent de valoarea creditului. Astfel, cu cat valoarea creditului este mai mica cu atat costul total al unui credit creste datorita comisionului platit la acordarea acestuia. De exemplu un credit de 10.000 euro pe 20 de ani cu dobanda de 6% si comision de acordare de 1.000 euro, are o dobanda DAE de 7.6%, in timp ce acelasi credit dar cu o valoare de 50.000 euro presupune o dobanda DAE de 6.44%, cu peste 1 punct procentual mai mica fata de primul caz, scrie MoneyCenter.ro

Chiar daca analiza unui credit o facem pe baza DAE (dobanda anuala efectiva) calculata pentru toata perioada derularii creditului, putem avea aceeasi dobanda DAE in cazul unui credit cu dobanda mai mica si comision de analiza sau dobanda mai mare dar fara comision de acordare. Diferenta data de comisionul de analiza mai mare apare atunci cand vom refinanta sau achita in avans acel credit.

Comisioane de pana la 3500 euro la acordare credite

Cele mai mari comisioane de analiza la acordare credite imobiliare le regasim in oferta Credit Europe Bank, unde pot ajunge la 3.500 euro daca imprumutul depaseste valoarea de 100.000 euro.

La Verida Credit avem un comision de 2.500 dolari, indiferent de valoarea creditului solicitat. In topul comisioanelor percepute la acordare regasim creditul Partener Casa Ta de la RBS Bank cu 2.700 lei sau creditul Ipotecar de la Banca Romaneasca cu un comision de 2.200 lei.

Clientii Raiffeisen Bank platesc un comision de analiza in valoare de 1.600 lei la creditul Imobiliar in moneda nationala si de 400 euro la cel in valuta.

Integral in MoneyCenter.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: