Rezervele valutare au scazut in octombrie cu 4,2% fata de septembrie, la 32,198 miliarde euro
Data publicarii: 02-11-2011 | Finante-BanciRezervele valutare ale Romaniei au scazut in octombrie cu 1,428 miliarde euro (4,2%) fata de luna precedenta, la 32,198 miliarde euro, de la 33,626 miliarde euro la 30 septembrie, potrivit unui comunicat transmis marti de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
In octombrie, intrarile au insumat 383 milioane euro, reprezentand "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele", se arata in comunicat.
Totodata, iesirile din luna octombrie au fost de 1,811 miliarde euro, reprezentand "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta, plati din contul Comisiei Europene si altele".
Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,092 miliarde euro.
Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 octombrie 2011 au fost de 36,290 miliarde euro, fata de 37,642 miliarde euro la 30 septembrie 2011.
Platile scadente in luna noiembrie 2011 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 292 milioane euro.
Potrivit BNR, cresterea in luna septembrie a rezervelor valutare cu circa 1,1 miliarde euro si scaderea acestora in luna octombrie cu 1,4 miliarde euro exprima variatiile ratelor de schimb ale dolarului american, lirei sterline si yen-ului japonez fata de euro si fluctuatiile fluxurilor de capital cu impact asupra rezervelor minime obligatorii in valuta ale institutiilor de credit.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?