Inflatia a coborat in 2011, dar randamentele investitiilor financiare nu au putut sa o depaseasca

Data publicarii: 04-01-2012 | Bursa

Inflatia a coborat peste asteptari in anul 2011, situandu-se la 3,44% la nivelul lunii noiembrie si fiind prognozata de Banca Nationala la 3,3% pentru finalul anului, dar randamentele investitiilor financiare nu au reusit sa o depaseasca.

Bursa a incheiat un an de scadere. Investitiile in actiunile cele mai lichide de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au inregistrat un randament mediu negativ, de minus 17,68% in ultimele 12 luni, masurat de indicele BET, care arata dinamica cotatiilor celor mai lichide 10 actiuni. 

De asemenea, investitorii care au plasat bani in actiunile de pe piata RASDAQ a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inregistrat in ultimele 12 luni un randament mediu negativ de 5,95% (indicele RASDAQ-C). 

Investitiile in fondurile mutuale au avut un randament mediu pozitiv, de 3,44% in perioada analizata (indicele IFM), la nivelul ratei anualizata a inflatiei noiembrie 2011-noiembrie 2010. 

Cei care si-au pastrat economiile in dolari, in ultimele 12 luni, au inregistrat la momentul actual o apreciere de 3,21%, iar cei care si-au pastrat economiile in euro au inregistrat o apreciere de numai 0,75 procente, raportata la cursul de schimb al monedei nationale. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: