Cu cat au scazut preturile apartamentelor in ultimii ani si cat se cere acum

Data publicarii: 13-06-2012 | Imobiliare

 Preturile apartamentelor noi din principalele orase din Romania au scazut in ultimii ani cu 26,5%-54% si, desi cele mai mari ajustari au avut loc in Bucuresti, locuintele din Capitala ajung in unele cazuri sa coste si dublu fata de cele din alte orase mari.



O analiza a locuintelor in functie de numarul de camere arata ca in cazul garsonierelor cea mai mare diferenta se inregistreaza intre Bucuresti si Iasi, diferenta fiind de 50%, informeaza portalul imobiliare.ro.

 

Astfel, cele mai ieftine garsoniere noi se gasesc la Iasi, unde pretul mediu solicitat de dezvoltatori este in prezent de 32.324 euro. Cumparatorii pot gasi oferte chiar mai ieftine de 30.000 de euro, in zonele Nicolina sau Podu Ros.

 

In majoritatea celorlalte mari orase analizate, cu exceptia Timisoarei si a Bucurestiului, preturile solicitate pentru o garsoniera noua sunt foarte apropiate: 36.089 euro la Cluj, 37.276 euro la Brasov, 38.039 euro la Constanta. La Timisoara, pretul unei garsoniere noi trece de obicei de 40.000 de euro, pentru ca pretul mediu cerut mediu pentru unitatile noi cu o camera din Bucuresti sa fie de 48.860 de euro.

 

Garsonierele din Capitala sunt si cele care s-au ieftinit cel mai mult in perioada de criza, pretul mediu solicitat in prezent pentru acesta reprezentand doar 46% din pretul mediu solicitat in urma cu 4 ani.

Integral in Money.ro.