Presedintele EximBank: Obiectivul nostru strategic este sustinerea intrarii companiilor romanesti pe piete noi si mai riscante mai riscante

Data publicarii: 06-09-2012 | Finante-Banci

Sustinerea patrunderii companiilor romanesti pe piete noi si mai riscante - precum Africa, America de Sud, Orientul Mijlociu sau spatiul ex-sovietic - este unul dintre obiectivele strategice ale EximBank pentru perioada 2012 - 2016, banca oferind solutii complexe si integrate pentru exportatori si firmele care urmaresc internationalizarea, a declarat Ionut Costea, presedintele EximBank, cu ocazia participarii la Reuniunea anuala a diplomatiei romane.

”In actualul context european si international, in actualele conditii globale de recesiune economica, consider ca este timpul ca exportatorii romani sa se indrepte cu mai mult curaj catre economiile emergente si catre cele in curs de dezvoltare. Chiar daca aceasta presupune asumarea  unor riscuri mai mari comparativ cu spatiul european. Și spun acest lucru pentru ca politica EximBank de acoperire a riscurilor asociate acestor tranzactii internationale aduce un plus de valoare si de credibilitate in sustinerea oficiala a proiectelor companiilor romanesti”, a mai spus Ionut Costea.

 Presedintele EximBank a punctat faptul ca banca poate oferi  exportatorilor romani un set de produse cu care acestia isi pot diminua semnificativ potentialele riscuri. EximBank asigura riscurile de neplata asociate contractelor de export pentru pietele non-UE sau in state nemembre OECD, precum si riscurile asociate investitiilor romanesti in strainatate. ”Putem fi un partener valoros pentru exportatorii care cauta piete in afara spatiului european, iar faptul ca am acordat garantii de internationalizare in valoare de peste 500 de milioane de euro pentru Brazilia si Rusia vine ca o confirmare a acestui lucru”, a mai spus Ionut Costea.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: