Brokerii de la Wood&Company si Swiss Capital se lupta pentru listarea Nuclearelectrica la Bursa
Data publicarii: 28-09-2012 | Bursa
Doar doua consortii au depus ofertele pentru contractul de intermediere a listarii Nuclearelectrica la Bursa de Valori Bucuresti, potrivit Ministerului Economiei.
Consortiul format din firma de brokeraj Wood&Company din Cehia (lider de sindicat) si Intercapital Invest se va lupta cu consortiul format din Swiss Capital (lider de sindicat), cea mai mare firma de brokeraj de pe piata si BT Securities, firma de brokeraj a Bancii Transilvania, pentru intermedierea ofertei publica prin care producatorul de energie Nuclearelectrica se va lista la Bursa.
Termenul limita pentru depunerea ofertelor de catre brokeri pentru intermedierea listarii Nuclearelectrica a fost vineri, ora 10:00.
"Comisia comuna, numita din partea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A., a procedat la deschiderea ofertelor, ulterior urmand a se realiza evaluarea acestora”, se mentioneaza in comunicatul ministerului.
Initial, selectarea intermediarului pentru oferta Nuclearelectrica trebuia realizata in luna mai, insa procesul a fost suspendat la acea data, iar procedurile au fost reluate in luna iulie.
Tranzactia va fi realizata printr-o oferta publica primara de vanzare de actiuni nou emise ca urmare a unei majorari de capital social reprezentand 10% din capitalul social existent al Nuclearelectrica.
Cehii de la Wood&Company s-au aliat cu BT Securities pentru oferta publica de la Transgaz, operatorul retelei nationale de transport al gazelor naturale.
Oferta publica de la Transelectrica a fost intermediata de consortiul format din BCR, Intercapital Invest si Swiss Capital. Intercapital este implicata si in ofertele de vanzare pe care statul le va derula la Romgaz si Hidroelectrica.
Statul detine prin Ministerul Economiei 90,27% din actiunile Nuclearelectrica, iar Fondul Proprietatea are in prezent 9,72% din actiuni.
Compania produce, prin cele doua reactoare de la Cernavoda, aproximativ 18% din energia electrica la nivel national.
Nuclearelectrica a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 1,6 miliarde lei (374,8 milioane euro), in crestere cu 4,9%, si un profit net de 95 milioane lei (22,4 milioane euro), de aproape sase ori peste castigul din 2010.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI