Ministerul Finantelor vrea sa imprumute 4,1 miliarde lei de la bancile locale, in octombrie

Data publicarii: 28-09-2012 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor Publice /MFP/ vrea sa imprumute 4,1 miliarde lei de la banci in luna octombrie, prin sapte emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, potrivit prospectelor de emisiune publicate pe site-ul MFP.

Prima licitatie a fost programata luni, 1 octombrie, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount in valoare de un miliard de lei si scadenta la sase luni, iar a doua joi, 4 octombrie, de 400 milioane lei, pentru obligatiuni benchmark pe doi ani, urmate pe 8 octombrie de o emisiune de certificate pe un an, de un miliard de lei, si pe 11 octombrie de o emisiune de obligatiuni benchmark, in valoare de 250 milioane lei, cu scadenta la trei ani. 

Pe 15 octombrie va fi organizata o licitatie de certificate de trezorerie cu discount, in valoare de un miliard de lei si scadenta la un an, iar pe 18 octombrie pentru obligatiuni benchmark, in valoare de 300 milioane lei si scadenta doi ani. 

Ultima licitatie din octombrie este fixata pe data de 29, pentru obligatiuni cu scadenta la cinci ani, in valoare de 200 milioane de lei.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: