Bank of Cyprus: Taxarea depozitelor nu implica si sucursala din Romania

Data publicarii: 18-03-2013 | Finante-Banci

"In timp ce pentru sistemul bancar cipriot masurile convenite vor include o ajustare aplicata o singura data asupra depozitelor din Cipru, aceasta  nu se aplica depozitelor (si nici conturilor curente) ale clientilor Bank of Cyprus sucursala Romania, care nu fac obiectul acestor masuri”, au comunicat reprezentantii bancii.

Conform anuntului ministrilor de finante ai Eurozone, s-a agreat cu autoritatile cipriote o serie de masuri pentru sustinerea si asigurarea stabilitatii financiare a Ciprului si a zonei Euro. Ajutorul acordat, in valoare de maxim 10 miliarde de euro, este insa conditionat de inpunerea un impozit exceptional aplicat depozitelor bancare -  6,75% pentru economiile de pana la 100.000 de euro si de 9,9% pentru sume care depasesc aceasta valoare.

Anuntul a provocat o adevarata furie in Cipru, primul gest al detinatorilor de depozite bancare fiind sa-si retraga imediat depunerile. Cum decizia a fost anuntata sambata, majoritatea bancilor erau inchise, iar bancomatele nu au facut fata retragerilor.

Sursa: InComeMagazine.ro