RBL a redus dobanzile la creditele in lei, fara ipoteca si a eliminat pana la 30 iunie 2013 comisionul de analiza dosar

Data publicarii: 03-04-2013 | Finante-Banci

  • RBL ofera credite in lei fara ipoteca in conditii deosebit de atractive;
  • RBL a redus dobanzile la creditele in lei, fara ipoteca si a eliminat pana la 30 iunie 2013 comisionul de analiza dosar. 

 Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a redus dobanzile la doua tipuri de credite in lei, fara ipoteca, pentru domeniul locativ si a eliminat comisionul de analiza dosar pana la 30 iunie 2013 (comisionul era de 1.400 lei, perceput o singura data).

Dobanda la creditul in lei fara ipoteca, cu avans minim de 20%, s-a redus cu 2,1 puncte procentuale si este 12,9% pe an, fixa la lei. Dupa maxim 60 luni, dobanda devine doar  4,5% pe an, fixa pe toata perioada de rambursare a creditului in lei. 

Acest tip de credit se acorda imediat, fara a fi necesara parcurgerea, in prealabil, a unei perioade de economisire.

In prezent, RBL acorda credite fara ipoteca pentru valori imprumutate mai mici sau egale cu 50.000 lei, pe o durata cuprinsa intre 8-14 ani, in functie de avans si de produsul ales de client.

"Ratele fixe si costurile finale mici fac din creditele RBL in lei unele dintre cele mai atractive de pe piata. In fiecare an, inaintea sarbatorilor de Paste, am constatat o crestere a numarului de solicitari de credite pentru renovarea si reabilitarea locuintelor. Pentru a oferi cat mai multor familii posibilitatea de a-si imbunatati situatia locativa, venim in aceasta perioada cu reduceri de dobanda si eliminarea comisionului de analiza.”, a spus Aurelia Cionga, Presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

RBL a scazut dobanda si la creditul cu avans minim 40%, fara ipoteca, la 10,9% pe an la lei fata de 11,9% cat era pana in prezent. Dupa maxim 60 luni dobanda scade la doar 4,5% pe an la lei, fixa pe toata perioada creditului. 

70% dintre clientii care au luat credite de la RBL, le-au folosit pentru modernizarea locuintei. Valoarea medie a acestor credite a fost anul trecut peste 25.000 lei.

In ceea ce priveste creditele cu ipoteca, dobanzile sunt: 9,5% la creditul fara avans si 8,5% la creditul cu avans minim 40%. Dupa maxim cinci (5) ani, dobanda devine 4,5% sau 6% pe an la lei fixa pe toata perioada de rambursare, in functie de varianta de produs pentru care a optat clientul.

Creditele acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt folosite atat pentru renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci. In plus, acei clienti care nu se grabesc si intentioneaza sa-si imbunatateasca conditiile de locuit in urmatorii ani, pot semna un contract de economisire-creditare. Dupa ce economisesc in medie 3-5 ani, acestia au posibilitatea sa acceseze un credit cu dobanda fixa la lei, de doar 4,5% pe an. In timpul perioadei de economisire, clientul primeste o prima de stat de 25% din suma economisita intr-un an, in limita a 250 euro, plus dobanda oferita de banca de 1,5% pe an.

Produsele de economisire-creditare sunt produse financiare pe termen mediu si lung si au urmatoarele trei avantaje majore:

  • Randament bun in faza de economisire ce se situeaza peste media pietei bancare; costuri scazute in faza de creditare 
  • Siguranta: produs in lei, fara risc valutar, cu rate fixe de dobanda 
  • Simplitate: rata lunara la credit egala cu suma economisita lunar in prima faza a produsului

 Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin cele peste 525 de agentii Raiffeisen Bank.

Informatii despre produsele oferite de Raiffeisen Banca pentru Locuinte se pot obtine la numarul de telefon +4021/ 2 333 000 de luni pana vineri intre orele 08:00 - 22:00 si sambata intre orele 9:00 -17:30, la adresa de mail info@railoc.ro sau la adresele de web www.railoc.ro sau www.rbl.ro.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: