Bancile nu au putut sa acorde credite in jumatate din aceasta saptamana. A picat Biroul de Credit
Data publicarii: Astazi, 08-04-2013 | Finante-Banci
Activitatea bancilor a fost perturbata in aceasta saptamana de o defectiune a bazei de date a Biroului de Credit, locul in care se aduna informatiile despre debitorul roman, potrivit mai multor surse din piata. Numarul mare de interogari restante ale bancilor ingreuneaza si acum sistemul.
In zilele de luni, marti si prima parte a zilei de miercuri, baza de date a Biroului de Credit, institutia care strange informatiile despre debitorii persoane fizice din Romania, nu a putut fi accesata, potrivit mai multor surse din piata bancara.
Numarul mare de interogari care s-au adunat din partea bancilor fac ca sistemul sa functioneze greu si in acest moment, dupa cum ne-a precizat un ofiter de credite de la o banca de top din sistem.
Se pare ca problemele au fost cauzate de o actualizare nereusita a sistemului informatic derulata la sfarsitul saptamanii trecute.
Oficialii Biroului de Credit nu au raspuns inca la solicitarea ECONOMICA.NET privind cauzele defectiunii. (In ultimii ani compania nu a mai raspuns solicitarilor presei)
Bancile si unele institutii financiare nebancare utilizeaza baza de date a Biroului de Credit pentru a afla istoricul de credit al debitorilor proprii si potentiali.
Verificarea istoricului de credit este esentiala pentru ca banca sa poata acorda imprumuturi sau sa faca un card de credit sau un overdraft.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice