Landul German nr. 1 se angreneaza din plin in relansarea economica a Romaniei prin aplicarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii

Data publicarii: 08-04-2013 | Economie

Ministrul Afacerilor Europene al Landului Baden Wurttemberg din Germania - land ce reprezinta, alaturi de Bavaria, veriga cea mai puternica in cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) - E.S. Dl Peter FRIEDRICH, a intreprins, in partea a doua a saptamanii trecute cea de-a treia sa vizita in Romania. Cu acest prilej, delegatia guvernamentala pe care a condus-o s-a intalnit intr-un cadru informal cu liderul Grupului de Actiune "Dunare-Marea Neagra” Dl Sever AVRAM,  Presedinte Executiv al Fundatiei "EUROLINK - Casa Europei”, alaturi de conducerea Fundatiei Friedrich Ebert - sucursala Romania si Republica Moldova.

 In acest context, au fost abordate caile de cooperare concrete dintre Romania si Landul Baden Wurttemberg, in special printr-o mai eficienta transpunere a SUERD si o extindere a conlucrarii, pe dimensiunea stimularii competitivitatii si inovarii, precum si a reformei educationale in favoarea deprinderii meseriilor si mestesugurilor practice de catre tinerii romani. Initiativa a aceluiasi Grup de Actiune mentionat, Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD) a stabilit deja un parteneriat dinamic cu Academia Romana prin Centrul de Biodiversitate al acesteia, si a sprijinit eforturile Fundatiei Steinbeis in Romania, prin initierea, impreuna cu CITON, a unui nou Centru de Transfer al Cunoasterii, pe platforma de fizica Magurele.

 De asemenea, mentionam ca liderul Grupului de Actiune "Dunare-Marea Neagra", care coordoneaza CIO-SUERD, a realizat un interviu in exclusivitate cu Dl Ministru Peter Friedrich, la invitatia Canalului "Nasul TV", interviu ce urmeaza a fi difuzat in cadrul unei emisiuni-dezbatere dedicata Strategiei Dunarii, moderata de jurnalistul Radu MORARU, luni - 8 aprilie 2013, orele 20.00. 

Aceste eforturi de promovare se integreaza in contextul pregatirii editiei a III-a a Forumului Inovare Social-Economica Dunare-Marea Neagra (Institutul Bancar Roman, 23-24 mai 2013), sub Patronajul de Onoare al Presedintiei Irlandeze a Uniunii Europene si cu amabilul sprijin al Ambasadei Austriei in Romania. 

Pentru informatii suplimentare asupra activitatii Catedrei Internationale Onorifice in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), precum si a Clubului Suporterilor Regiunii Dunarii, cei interesati pot consulta siteul www.HouseofEurope.ro/SUERD