Isarescu a participat la reuniunea Ecofin la care s-a agreat modificarea tratatului UE pentru realizarea uniunii bancare

Data publicarii: 15-04-2013 | Finante-Banci

 Statele non-euro care vor participa la Mecanismul unic de supraveghere - primul pilon in proiectul Uniunii Bancare - vor avea un tratament egal, iar atributiile Bancii Centrale Europene privind supravegherea vor fi delimitate de cele privind politica monetara, tratatul UE urmand sa fie modificat.

Aceaste decizii au fost luate la reuniunea informala a Consiliului ministrilor de finante Ecofin, desfasurata in perioada 12-13 aprilie, la Dublin. La reuniune au participat si guvernatorii bancilor centrale din statele membre ale UE. Romania a fost reprezentata de Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, si Liviu Voinea, ministrul bugetului.

  "Ministrii au discutat si agreat o declaratie privind modificarea Tratatului UE in sensul asigurarii unui tratament egal statelor non-euro care vor participa la Mecanismul unic de supraveghere si pentru asigurarea separarii atributiilor BCE privind supravegherea si politica monetara. Romania a sustinut aceasta declaratie care a fost initiata de Germania, potrivit informatiilor transmise de Ministerul Finantelor.

 Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: