Daimler vrea sa construiasca o uzina in Romania, scrie cotidianul german Handelsblatt

Data publicarii: 23-04-2013 | Auto

Constructorul auto german Daimler are de gand sa faca o investitie mare pentru a produce componente pentru cutii de viteze in Romania, pe locul societatii mixte existente la Cugir, informeaza un articol publicat marti in cotidianul german Handelsblatt, preluat de Reuters.

Potrivit unor surse din interiorul companiei, Consiliul de Supraveghere de la Daimler ar urma sa ia miercuri o decizie privind aceasta investitie. 

Daimler este deja prezenta pe piata din Romania, prin intermediul unei companii producatoare de componente, care opereaza doua fabrici producand inclusiv cutii de viteze. Este vorba despre Star Transmission, un joint-venure intre Daimler AG si statul roman, cu 600 de angajati, compania avand doua fabrici, la Sebes si Cugir (centrul Romaniei). Star Transmission Cugir (STC) este un furnizor international de componente pentru industria de automobile furnizand si servicii de inginerie. 

Premierul Victor Ponta a confirmat recent interesul unui mare constructor german de automobile de a ridica o fabrica in Romania, el mentionand ca Guvernul a semnat un memorandum de intelegere cu una dintre cele mai mari si mai prestigioase companii auto din Germania 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: