Piperea: BCR s-a retras din Comitetul Creditorilor Oltchim, un alt creditor ne finanteaza cu 30 milioane euro

Data publicarii: 29-04-2013 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) s-a retras din Comitetul Creditorilor societatii Oltchim, in timp ce un alt creditor a decis sa finanteze compania cu 30 milioane euro cash pentru sustinerea activitatii, a declarat pentru AGERPRES avocatul Gheorghe Piperea.

'BCR s-a retras din Comitetul Creditorilor. Pana la urma este decizia lor, dar ne creeaza noua probleme. Acum trebuie sa intrunim inca odata Comitetul Creditorilor. Va avea loc in 9 mai. Nu imi este in niciun fel explicabil gestul. Nu au motivat. Niciodata nu am vazut ca BCR sa se retraga, de obicei este presedinte al Comitetului Creditorilor, dar asta este', a afirmat Gheorghe Piperea. 

Urmatoarele masuri pe care le vor lua administratorii judiciari ai Oltchim sunt desemnarea unui evaluator al activelor societatii si formarea societatii Oltchim 2 pentru privatizare. 

'Ne apucam de o procedura cat mai accelerata pentru crearea Oltchim 2. Vom decupa, vom trece activele functionale in societate pentru a le pregati pentru privatizare. Principala decizie pe care trebuie sa o ia Comitetul Creditorilor este sa desemneze un evaluator. Trebuie sa fie unul foarte specializat. In afara de constituirea Oltchim 2 urmeaza sa incheiem contracte pentru a obtine capitalul de lucru absolut necesar. Exista unul dintre creditori care este de acord sa ne finanteze cu 30 milioane euro cash astfel incat sa ne putem sigura capitalul de lucru necesar', a spus Piperea. 

Cat priveste disponibilizarea angajatilor societatii, administratorul judiciar a precizat ca discutiile sunt inghetate pana la emiterea Ordonantei de Urgenta care reglementeaza aceasta problema. 

'Discutiile privind disponibilizarea salariatilor sunt suspendate. Pana nu se emite Ordonanta de Urgenta care sa reglementeze acest lucru preferam sa nu mai vorbim. Toata lumea stie ca o parte dintre oameni nu au ce lucra, trebuie sa plece, dar in anumite conditii', a mentionat acesta. 

Sursa: ASGERPRES