Agitatie la Marfin Bank, dar nici vorba de panica. Clientii Bank of Cyprus nu s-au inghesuit sa-si retraga banii

Data publicarii: 30-04-2013 | Finante-Banci

Clientii Bank of Cyprus au putut retrage incepand de luni banii din depozitele transferate catre Marfin Romania. Banca nu s-a plans insa de retrageri masive si, cu toate ca unitatea din Aviatorilor a fost destul de aglomerata, nu s-au format cozi la bancomat si nici nu s-au strans mai mult de 5-6 clienti la casierie.

In jurul orei 11, unitatea din Aviatorilor a Marfin Bank Romania era destul de aglomerata, fiind prezenti circa 20 de clienti, raspanditi la casierie si la birourile consilierilor bancari.

Insa, cu toate ca o televiziune de business anuntase un protest spontan la Marfin, clientii nu dadeau semne de nemultumire ci, din contra, 5-6 persoane stateau calme la randul de la casierie.

La bancomat, situatia era si mai pasnica si, dupa cum se observa din imaginea de mai jos, un singur client retragea bani, restul persoanelor din fata sediului fiind jurnalisti.

"Marfin Bank Romania functioneaza in conditii absolut normale, oferind clientilor operatiuni de plati si incasari, precum si alte tipuri de servicii corelate nevoilor bancare uzuale. Subliniez faptul ca banca este membra a FGDB, dispune de un nivelul de lichiditate cu mult peste nivelul mediu din sistemul bancar romanesc, iar nivelul de solvabilitate si adecvarea capitalului sunt, de asemenea, peste media sistemului bancar romanesc", a precizat Cornel Stanescu, Deputy CEO al Marfin Bank Romania.

La prima vedere, unitatea Marfin din Piata Aviatorilor era mai aglomerata decat intr-o zi obisnuita. La fiecare 2-3 minute mai intra un client in banca, dar nici vorba de panica.

Integral in Wall Street