UniCredit Tiriac Bank a cumparat business-ul de retail al RBS Romania

Data publicarii: 30-04-2013 | Finante-Banci

UniCredit Tiriac Bank S.A. ("UniCredit Tiriac Bank”) si UniCredit Consumer Financing IFN S.A. ("UniCredit Consumer Financing”) au cumparat business-ul de retail si Royal Preferred Banking al RBS (Bank) Romania S.A. ("RBS Romania”) reprezentand aproximativ 315 milioane euro in active si 230 milioane euro in pasive.

Tranzactia se va finaliza in urma obtinerii aprobarilor necesare de la Banca Nationala a Romaniei si de la Consiliul Concurentei si este planificata pentru a doua jumatate a acestui an. Informatiile financiare referitoare la tranzactie nu vor fi facute publice. Toti angajatii RBS Romania asociati activitatilor de retail si Royal Preferred Banking vor fi transferati catre UniCredit Tiriac Bank in urma consultarii partenerilor sociali.

"Grupul UniCredit a reiterat in mod constant angajamentul fata de piata din Romania, strategia UniCredit Tiriac Bank ramanand una de crestere sustenabila pe toate segmentele principale de activitate. Segmentul de Retail este important pentru banca noastra si aceasta achizitie se potriveste foarte bine strategiei noastre de dezvoltare pe termen mediu si lung, urmand sa ne mentinem abordarea de banca europeana de top pe piata romaneasca” a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank si Country Chairman al grupului UniCredit in Romania.

"Ne face placere sa anuntam astazi clientilor nostri de retail si Royal Preferred Banking aceasta vanzare. Profilul international si solida reputatie a grupului UniCredit reprezinta o solutie atractiva pentru clientii nostri care vor continua sa beneficieze de produse si servicii de inalta calitate. Ne mentinem strategia de a deveni o banca dedicata clientilor persoane juridice, oferind produse de tranzactii bancare si trezorerie competitive si inovative segmentului pe care ne concentram, companii de top internationale si locale de dimensiuni mari si clienti institutionali” a declarat Henk Paardekooper, Presedinte RBS Romania.

Atat RBS Romania cat si UniCredit Tiriac Bank doresc sa asigure o tranzitie facila a portofoliilor de produse si servicii aferente fiecarui client. Toti clientii vor fi informati asupra procesului privind transferul si pasii necesari de urmat. Nu vor exista modificari in conditiile contractuale ale  produselor si serviciilor oferite. Incepand cu data efectiva a transferului, clientii vor putea beneficia de oferta complexa de produse si servicii de retail a UniCredit Tiriac Bank, respectiv a UniCredit Consumer Financing.

UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca deserveste 591.000 de clienti, printr-o retea de 208 sucursale.

Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.

Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

RBS Bank (Romania) S.A. face parte din Grupul Royal Bank of Scotland si are o strategie de business concentrata pe deservirea clientilor companii de top internationale si locale de dimensiuni mari, precum si a clientilor institutionali prin oferirea de produse competitive de tranzactii bancare si trezorerie. Banca este prezenta pe piata romaneasca din anul 1995, fiind una dintre primele banci straine care au deschis operatiuni in Romania. Mai multe detalii despre RBS Romania sunt disponibile la www.rbs.ro. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: