RCS RDS scade tarifele de roaming cu 50% sub limita impusa de UE
Data publicarii: 03-07-2013 | IT&CCele mai mici tarife de roaming: doar 0,12 Euro/minut pentru apeluri initiate si 0,03 Euro/minut pentru apeluri primite.
Incepand cu 1 iulie 2013, RCS & RDS a redus tarifele de roaming in tarile Uniunii Europene, cu 50% fata de limita impusa de Uniunea Europeana. Astfel, operatorul de telefonie fixa si mobila tarifeaza cu:
- 0,12 Euro/minut apelurile initiate
- 0,03 Euro/minut apelurile primite
- 0,03 Euro/SMS trimis
- 0 Euro/SMS primit in roaming.
Tariful pentru traficul de date mobile in UE este, la RCS & RDS, de aproape 3 ori mai mic fata de limita stabilita de Uniune, respectiv de 0,16 Euro/1MB. Tarifele sunt valabile pentru toate abonamentele de telefonie mobila ale RCS & RDS, indiferent de valoarea acestora si nu includ TVA.
Incepand cu 1 iulie 2013, limita maximala impusa de UE pentru fiecare tip de tarif este: 0,24 Euro/minut pentru apeluri initiate, 0,07 Euro/minut pentru apeluri primite, 0,08 Euro pentru SMS si 0,45 Euro/1MB pentru date mobile.
RCS & RDS opereaza aceste noi reduceri in conditiile in care scazuse inca de anul trecut tarifele percepute in roaming, sub nivelul valabil incepand cu 1 iulie 2013. Pana la aceasta data, compania tarifa cu 0,16 Euro/minut apelurile initiate, cu 0,03 - 0,07 Euro/minut apelurile primite si cu 0,28 Euro/1 MB - traficul de date.
Clientii companiilor de telefonie beneficiaza de reduceri pentru urmatoarele tari din Europa: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Insulele Canare, Insulele Azore, Insula Madeira, Insula Martinica, Guiana Franceza, Guadelupa, Reunion, Gibraltar precum si Croatia, dar si Statele SEE AELS, respectiv Norvegia, Islanda, Lichtenstein si Elvetia.
RCS & RDS a redus totodata si tarifele standard pentru apeluri catre anumite destinatii mobile din Europa. Pentru apelurile din Digi Tel si Digi Mobil catre Republica Ceha, Danemarca, Finlanda, Germania, Italia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Ungaria, Letonia, Belgia, Grecia, Irlanda, Malta, Luxemburg, Slovacia, Bulgaria, Islanda, Estonia, Elvetia, Insulele Canare, Insulele Azore, Insula Madeira, Insula Martinica, Guiana Franceza, Guadelupa, Reunion, Gibraltar, Lichtenstein si Croatia, compania percepe doar 0,05 Euro/minut, fata de 0,05 - 0,07 Euro/minut valabile pana la 1 iulie 2013. Tariful pentru apelurile catre Austria, Franta, Suedia, Turcia si Cipru ramane 0,03 Euro/minut.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări