Bancherii elvetieni i-au detronat pe amaericani in topul celor mai mari administratori de averi din lume. Surpriza spaniola in Top 20
Data publicarii: 10-07-2013 | Finante-BanciBanca elvetiana UBS a devenit cel mai mare administrator de averi la nivel mondial, cu active in administrare de 1.700 miliarde de dolari la finele anului trecut, in urcare cu aproape 10%, depasind grupul american Bank of America, transmite Bloomberg.
UBS a castigat teren datorita investitiilor efectuate de clienti pe pietele emergente, potrivit unui raport al companiei britanie de cercetare Scorpio Partnership, care a analizat situatia a peste 200 de societati de administrare a activelor.
La Bank of America, valoarea activelor in administrare a urcat anul trecut cu 5,9%, la 1.670 miliarde de dolari. Topul este continuat de bancile americane Wells Fargo si Morgan Stanley.
Industria de wealth management a crescut la nivel mondial cu 8,7% in 2012, la 18.500 miliarde de dolari, datorita majorarii puternice a fondurilor noi atrase si evolutiilor pozitive de pe pietele financiare. Indicele Standard & Poor's 500 al bursei de la New York a urcat anul trecut cu 13%, in timp ce MSCI Emerging Markets Index a avansat cu 15%.
"Cresterea puternica reprezinta o revenire pentru industria serviciilor bancare private, care nu a reusit, dupa criza financiara, sa mai atraga volume convingatoare de active de la clienti", potrivit raportului Scorpio Partnership.
Cele mai mari 20 de institutii de administrare a averii au inregistrat o crestere cu 11% a activelor si administreaza 76% din fondurile totale depozitate la nivelul industriei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări