Reprezentantii industriei auto romanesti solicita pregatirea unei strategii nationale in domeniu pentru perioada 2014-2020
Data publicarii: 23-07-2013 | AutoReprezentantii industriei auto din Romania au solicitat oficialilor Ministerului Economiei /ME/, in cadrul unor consultari organizate la sediul institutiei, pregatirea unei strategii nationale in domeniul auto, pe termen mediu si lung, pentru perioada 2014-2020, in vederea atragerii de noi investitii, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului de resort.
Consultarile cu oficiali ai Ministerului Economiei au fost organizate cu scopul elaborarii Documentului de Politica Industriala (Strategia de Reindustrializare a Romaniei).
'Industria auto este un sector de importanta nationala, prin numarul de salariati si prin cifra de afaceri, iar prin evolutiile din ultimii ani a devenit o industrie cu multiple si solide conexiuni europene, in special in sectorul fabricatiei de automobile si in cel de componente auto. Cu o valoare adaugata de peste 1,5 miliarde de euro, industria auto a avut, in 2011, cea mai mare pondere in industria manufacturiera romaneasca', se precizeaza in comunicatul Ministerului Economiei.
Potrivit sursei citate, in sinteza elaborata in urma consultarilor cu sectoarele industriale este prezenta si solicitarea privind constituirea unui grup de lucru inter-institutional permanent pentru industria auto, precum si cerinta expresa referitoare la participarea ministrilor la intalniri cu investitorii din companiile multinationale pentru a se evita plecarea unor mari jucatori internationali interesati sa dezvolte afaceri in domeniul auto in Romania.
In ceea ce priveste legislatia specifica, reprezentantii industriei auto au solicitat, printre altele, armonizarea reglementarilor in domeniile competitivitatii, protectiei mediului si sigurantei rutiere. De asemenea, s-a adus in discutie crearea unui cadru legislativ care sa permita accesul la fondurile europene pentru proiecte de siguranta rutiera, dar si reducerea si simplificarea fiscalitatii.
In perioada 9 aprilie - 29 mai 2013, la sediul Ministerului Economiei au avut loc consultari cu asociatii profesionale si patronale, companii, institute de cercetare, clustere, poli de competitivitate, parcuri industriale si alte structuri economice interesate in vederea elaborarii Documentului de Politica Industriala, unul dintre documentele care vor sta la baza Strategiei de Competitivitate a Romaniei.
La consultari au fost prezente peste 250 de entitati industriale din 24 de mari industrii, iar prin reprezentantii asociatiilor profesionale si patronale si-au exprimat punctele de vedere peste 400 astfel de entitati.
Documentul de Politica Industriala este o componenta a unui document mai amplu: Strategia de competitivitate a Romaniei pentru perioada 2014-2020.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice