La fiecare 3.5 secunde un angajat din zona UE-27 isi pierde viata din cauze legate de locul de munca

Data publicarii: Astazi, 26-09-2013 | HR/Cariere

 Expo Media vine in intampinarea companiilor care pretuiesc sanatatea si siguranta angajatilor prin organizarea in premiera a evenimentului "Workplace Safety Management Forum”, ce va avea loc in data de 26 septembrie 2013, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Conform unui studiu realizat de Agentia Europeana de Securitate si Sanatate in Munca in 2009, 205 milioane de angajati mureau anual in lume din cauza locurilor de munca nesigure. La nivel european, se inregistrau 167.000 de decese anual, dintre care 7.460 erau accidente de munca, iar 159.000 erau cauzate de bolile profesionale. 

Mai mult, la fiecare 3.5 minute, o persoana din zona UE-27 isi pierde viata din cauze legate de munca, iar la fiecare 4.5 secunde, un lucrator din UE-27 este implicat intr-un accident care il obliga sa stea acasa cel putin trei zile lucratoare. 

In ultimii trei ani studiile de profil s-au rarit, iar nevoia de strategii eficiente de securitate profesionala a crescut, Romania regasindu-se pe ultimele locuri in clasamentele europene din aria de protectie a angajatilor. Iar industria locala face eforturi sustinute de aliniere la standardele internationale prin resursele de profil existente.

Expo Media da startul primei editii a conferintei "Workplace Safety Management Forum” cu obiectivul de a oferi solutii pertinente companiilor, astfel incat sa reduca atat numarul de accidente, cat si costurile aferente acestora. Motivul este simplu: este mult mai ieftin sa prevenim decat sa solutionam problemele, mai ales in privinta accidentelor la locul de munca.

In cadrul acestei editii "Workplace Safety Management Forum”, ce va avea loc in data de 26 septembrie 2013 in incinta JW Marriott Bucharest Grand Hotel, companiile vor invata cum sa isi protejeze mai bine angajatii si sa creasca competitivitatea de business aplicand solutii practice de nisa. De asemenea, vor fi prezentate tehnici concrete de management al riscurilor, ce au un impact direct in reducerea costurilor de personal.

Printre speakerii acestei editii se numara experti incontestabili ai domeniului, precum: Florentina Taudor - General Manager, Renania Trade,  Catalin Velescu - Managing Director, 3M Romania, Adrian Campean - President I.M.R.S.S.,  Madalina Balan - Managing Partner, HART Consulting, Elena Jipa - avocat senior in cadrul SCPA Hristescu si Asociatii, Membru al Baroului Bucuresti, Michael Pop - Country Business Leader Fall Protection, Vertiqual Engineering, Cagatay Guler - Business Development Manager 3M Personal Safety Division Central Eastern Europe, Irina Petrescu - Head of Legal Department, Gi Group, Marius Dinca - CEO & Physical therapist, Active Life, Florin Trusca - Executive Director, Safety Logistics.

"Prin implementarea timpurie a unui program de management al riscurilor ce investeste in siguranta angajatilor, companiile vor creste competitivitatea si vor inregistra reduceri semnificative de costuri de personal. Iata un rezultat direct al preventiei in aria securitatii ocupationale. Insa, cel mai important rezultat este acela ca preventia salveaza vieti. Ne-am alaturat cu drag si pasiune initiativei Expo Media pentru ca cel mai important rol al companiei 3M Romania este acela de educare, acela de a construi noi drumuri de performanta si siguranta.” declara  Catalin Velescu - Director General, 3M.

"Ma bucur sa demaram o conferinta noua, dintr-un domeniu care nu primeste inca atentia necesara in plan local si, mai ales, pentru ca am reusit sa formam un prim nucleu de parteneri si de oameni de calitate, care vor asigura comunitatii de business idei si instrumente concrete de eficientizare a industriei de siguranta ocupationala. Desi Romania este codasa in Europa in materie de protectie a angajatilor, acest prim pas este dovada ca DA, se poate! Lucrurile se schimba prin oameni vizionari.” afirma Madalina Vilau - Managing Director, Expo Media.

"Contractele standardizate castiga tot mai mult teren in activitatea cotidiana a companiilor. 

Desi, un mijloc eficient si util in desfasurarea operatiunilor-cheie ale unei companii, contractele standardizate pot fi o adevarata "cutie a Pandorei” pentru cei carora li se propune semnarea unui astfel de contract. Astfel, in contextul contractelor standardizate, negocierea devine din ce in ce mai rafinata si orientata catre solutii de business acceptabile atat pentru compania care isi doreste de principiu semnarea nemodificata a contractului sau standardizat, cat si pentru compania care este pusa in situatia fie sa accepte un astfel de contract, fie sa piarda intreaga tranzactie.” mentiona Elena Jipa, avocat senior in cadrul SCPA Hristescu si Asociatii.

"Noua tendinta in materie de securitate in munca este de a gasi impreuna solutii profesioniste pentru adaptarea masurilor de prevenire, incat acestea nu mai reprezinta simple costuri ci adevarate investitii in calitatea muncii si eficacitatea afacerii.”  declara Florin Trusca, Executive Director, Safety Logistics.

Conferinta se bucura de sprijinul celor mai importanti jucatori ai domeniului, Renania Trade - Presenting Sponsor si 3M Romania - Gold Partner. Precum si de suportul SCPA Hristescu si Asociatii, in calitate de Supporting Sponsor.

"Workplace Safety Management Forum” beneficiaza de expunere media din partea partenerilor: Revista Miscarea, Revista Constructiilor, Romania Libera, GadgetTrends, Revista Unelte si Echipamente, Constructiv, Club Afaceri, News Channel, Cariere, Hart Consulting.

Mai multe informatii despre conferinta sunt disponibile pe http://www.conferinte.ro/workplace-safety-management-forum. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: