SAB&Accesorii 2015/Noul Avensis cu radar laser si scanner pentru calea de rulare, in premiera la Bucuresti

Data publicarii: 07-10-2015 | Auto
Constructorul auto Toyota aduce la standul propriu deschis, in aceste zile, la Salonul Auto Bucuresti & Accesorii /SAB&Accesorii 2015/ Noul Avensis dotat cu sisteme de siguranta de ultima generatie, printre care si Pre-Impact, un radar laser si o camera video ce scaneaza calea de rulare, in vederea depistarii altor vehicule sau obstacole.

Odata cu lansarea noului model in Romania, producatorul si-a propus sa redefineasca standardul segmentului din care face parte, beneficiind de cele mai avansate sisteme de siguranta, componente ale pachetului Toyota Safety Sense.

Astfel, sistemul de siguranta Pre-Impact include un radar laser si o camera video pentru scanarea caii de rulare, in vederea depistarii altor vehicule sau obstacole. In cazul in care este detectat riscul unei coliziuni, soferul va fi alertat prin semnale auditive si optice. Ulterior, daca este necesar, sistemul va actiona automat franele pentru a evita coliziunea sau pentru a reduce severitatea acesteia.

De asemenea, sistemul de avertizare, la parasirea benzii, utilizeaza o camera video pentru detectia marcajelor rutiere de pe calea de rulare. Sistemul va alerta soferul prin semnale auditive si optice in cazul in care masina iese de pe banda de rulare fara ca semnalizatorul sa fi fost actionat, evitand riscul producerii unei coliziuni. In plus, prin intermediul sistemului de comutare automata intre faza lunga si faza scurta, o camera video detecteaza farurile vehiculelor ce vin din sens opus si luminile de pozitie ale vehiculelor din fata, comutand automat intre lumina de drum si cea de intalnire, in vederea cresterii nivelului de siguranta rutiera in deplasarile pe timpul noptii.

Nu in ultimul rand, Noul Avensis este dotat cu sistemul de asistenta pentru marcaje rutiere, prin care se vor afisa pe noul ecran color TFT de la bordul automobilului, in campul vizual al soferului, cele mai importante indicatoare rutiere.

Toyota Avensis are 5 usi, o lungime de 4,75 metri pentru versiunea sedan si 4,82 metri pentru versiunea Touring Sports (cu 4 centimetri mai mult, fata de modelul actual), un ampatament nemodificat, 2,7 metri, si o inaltime de 1,48 metri. Noul Avensis este disponibil in Romania in 4 niveluri de echipare: Comfort (varianta standard de echipare), Executive, Elegance si Luxury.

In privinta emisiilor de CO2, noua generatie Avensis beneficiaza de imbunatatiri. Pentru motorul de 1,6 benzina, emisiile de CO2 in ciclu mixt sunt de la 142 g/km, pentru motorul de 1,8 benzina, de la 138 g/km, pentru varianta 2.0 benzina, sunt de la 144 g/km. Pentru versiunile diesel, la motorul 1,6 L, emisiile de CO2 sunt de 108 g/km, iar motorul 2,0 are emisii de la 119 g/km.

Potrivit datelor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/, la nivelul primelor opt luni ale anului, in Romania erau inmatriculate 2.820 de autovehicule Toyota, in crestere cu 19,9% fata de aceeasi perioada din anul anterior. Din acest total, 1.683 de vehicule erau noi.

Numai la nivelul lunii august 2015, au fost inregistrate in evidentele DRPCIV 219 masini noi marca Toyota, iar modelele cele mai solicitate au fost: Corolla (62 de unitati), RAV4 (48), Yaris (37), Auris (24), Aygo (20), Yaris Hibrid (18), Avensis (6) si Land Cruiser (4).

SAB&Accesorii 2015, deschis pana pe data de 11 octombrie la Romaero Baneasa, este sustinut de Asociatia Producatorilor de Automobile din Romania /APIA/ si Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania /ACAROM/.

Programul de vizitare al expozitiei este 10,00 - 20,00, iar pretul unui bilet de intrare este de 25 de lei, in timp ce pentru parcare se va achita separat un tarif de 10 lei/zi.

AGERPRES
Ultimele stiri pe BankNews.ro: