Grigorescu: Cand va veni timpul, sectorul privat va vedea potentialul Bursei de Valori Bucuresti

Data publicarii: 19-04-2016 | Economie

Sectorul privat va vedea potentialul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) cand va veni timpul, iar companii mari vor fi listate, a declarat, marti, ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, intr-o conferinta de specialitate.

"Sunt unul dintre cei care crede că cele mai interesante companii de pe Bursa de Valori București sunt cele deținute de stat. Acesta este sentimentul meu. Aș prefera să văd și alte companii listate, companii private. Citeam în urmă cu o lună top 10 companii din sectorul energetic, vedem că doar una în România este listată, respectiv Petrom. Toate celelalte sunt nelistate. Când va veni timpul, sectorul privat va vedea potențialul Bursei de Valori București, iar companii mari vor fi listate. Cred că asta va schimba jocul în mod semnificativ", a spus Grigorescu.

Potrivit acestuia, listarea companiilor private mari va crea oportunități de investiții pentru jucătorii locali.

"Cred că va da un input economiei și o diversificare a oportunităților de investiții pentru jucătorii locali. De asemenea, ne va face mai atractivi în vederea credibilității investitorilor străini. Veți vedea dincolo de "blue chips", de marile companii din energie, alte mari companii de construcții, veți vedea sectorul privat care oferă încredere în ce se întâmplă în București", a mai afirmat ministrul Energiei.

Sursa: Agerpress