Cumparatorii din segmentul rezidential care apeleaza la servicii de consultanta prefera apartamente langa parc si metrou

Data publicarii: Astazi, 26-04-2016 | Economie

Cumparatorii din segmentul rezidential mediu si mediu-plus, care apeleaza la servicii de consultanta imobiliara dedicate, prefera apartamentele cu trei camere, situate in zone linistite, in apropierea unui parc si cu acces la metrou, conform unui studiu de specialitate remis, marti, AGERPRES.

În stabilirea criteriilor de achiziție, 60% dintre cumpărătorii incluși în studiu au fost interesați exclusiv de zone cu acces la metrou. Un alt criteriu obligatoriu este cel legat de suprafață.

"Cumpărătorii au suprafețe utile minime foarte bine stabilite și nu fac rabat decât pentru 1-4 metri pătrați în minus. Aceste criterii obligatorii legate de zonă, accesul la metrou și suprafață utilă sunt cele mai importante pentru cumpărători, motiv pentru care ei și le respectă", menționează documentul citat.

Potrivit studiului realizat de compania de consultanță imobiliară HomeFinders, pe lângă criteriile obligatorii au intervenit și alți factori care au influențat decizia de achiziție.

"Zonele liniștite atrag cumpărătorii. Deși doar 23,5% din cumpărători au specificat la începutul procesului de căutare că își doresc un apartament într-o zonă liniștită, 67% au ales acest tip de zonă. Existența unui parc în apropierea imobilului este un alt factor de atracție pentru cumpărători, întrucât 65% din aceștia au achiziționat apartamente care au parcuri în apropiere. Și tipul de compartimentare este un factor relevant în decizia de achiziție. 71% dintre cumpărători au preferat apartamente decomandate. Tot în proporție de 71%, clienții au optat pentru apartamente cu bucătării închise", se mai spune în studiu.

Sursa: Agerpress