Lufthansa anuleaza aproape 900 de zboruri din cauza grevei personalului de la aeroporturile din Germania

Data publicarii: 26-04-2016 | Economie

Compania aeriana germana Lufthansa a anuntat marti ca a decis sa anuleze un numar de 895 de zboruri programate pentru ziua de miercuri, din cauza grevei de protest care va fi demarata in aceeasi zi de sindicatul Ver.di, unul din cele mai mari din Germania, informeaza Reuters.

Într-un comunicat de presă, Lufthansa a informat că va opera doar 40% din numărul total de aproximativ 1.500 de zboruri din și spre aeroporturile din Germania, cele mai afectate urmând să fie aeroporturile din Frankfurt și Munchen. Transportatorul aerian a precizat că un număr de 545 de zboruri cu destinația sau cu plecarea de pe aeroportul din Munchen vor fi anulate, în timp ce în cazul aeroportului din Frankfurt vor fi anulate 350 de zboruri.

Clienții Lufthansa vor putea să își modifice gratuit rezervările iar cei pentru rutele interne vor putea utiliza trenurile Deutsche Bahn, a subliniat compania aeriană germană.

Sindicatul Ver.di, unul din cele mai mari din Germania, a anunțat încă de săptămâna trecută că va organiza miercuri greve de avertisment pe mai multe aeroporturi din Germania, în special pe cele din Frankfurt și Munchen, care vor avea drept consecințe "întârzieri importante și anularea mai multor zboruri". Potrivit Ver.di, aeroporturile din Frankfurt, München, Düsseldorf, Dortmund, Hanovra, precum și cel comun din Koln/Bonn, vor fi afectate de această grevă, toate pentru cea mai mare parte a zilei de miercuri, cel puțin.

Ver.di solicită o majorare salarială de 6% pentru cei peste două milioane de angajați din sectorul public pe care îi reprezintă și următoarea rundă de negocieri cu autoritățile sunt programate pentru zilele de joi și vineri.

Sursa: Agerpress