Ministrul Transporturilor, in vizita de lucru pe santierele autostrazii Sibiu - Pitesti si pe lotul 3 al autostrazii Sibiu - Orastie
Data publicarii: 28-04-2016 | EconomieMinistrul Transporturilor, Dan Costescu, a verificat, joi, stadiul realizarii studiilor de teren pe amplasamentul autostrazii Sibiu - Pitesti, precum si avansarea investigatiilor geotehnice necesare intocmirii studiului de fezabilitate, in conditiile in care finalizarea forajelor, efectuarea testelor de laborator si intocmirea studiului geotehnic pe sectiunile 1 (Sibiu - Boita) si 5 (Pitesti - Curtea de Arges) au ca termen de realizare luna iulie a acestui an.
Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, ministrul Transporturilor a efectuat, joi, o vizită de lucru pe șantierele viitoarei autostrăzi Sibiu — Pitești, precum și pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie — Sibiu, împreună cu o echipă de specialiști din cadrul CNADNR.
În prezent se execută foraje pe Secțiunea 1 Sibiu — Boița (15 km) și Secțiunea 5 Pitești — Curtea de Argeș (30 km). La execuția lucrărilor sunt mobilizate patru echipe la forajele geotehnice cu echipament semimecanizat și trei echipe la forajele geotehnice cu echipament mecanizat. Până astăzi, au fost realizate 81 de foraje din 200 estimate pe Secțiunea 1 Sibiu — Boița și 95 de foraje din 349 estimate pe Secțiunea 5 Pitești — Curtea de Argeș.
Finalizarea forajelor, efectuarea testelor de laborator și întocmirea studiului geotehnic pe Secțiunile 1 și 5 au ca termen de realizare luna iulie a acestui an, precizează Ministerul Transporturilor (MT).
După execuția forajelor și sondajelor pe fiecare secțiune în parte se vor face analize de laborator pentru întocmirea studiului geotehnic. Studiul geotehnic, studiile de trafic, hidrologic, topografic, arheologic, de impact asupra mediului, precum și analiza cost — beneficiu vor sta la baza întocmirii studiului de fezabilitate.
"Avem nevoie de o viteză mai mare, fără a renunța, însă, la calitatea prelevărilor și la calitatea forajelor', a declarat Dan Costescu.
În ceea ce privește lotul 3 al autostrăzii Orăștie — Sibiu, încă de săptămâna trecută a început organizarea de șantier pentru refacerea sectorului, iar CNADNR a mobilizat utilajele, specialiștii și echipele de muncitori pentru demararea lucrărilor.
Până în prezent, au fost executate lucrări de drenări și scurgere a apei. Următoarele etape sunt: terasarea și drenarea cu piatră brută, consolidarea și stabilizarea terenului, reconstrucția corectă în conformitate cu proiectul inițial aprobat, realizarea lucrărilor de drenaj și colectare a apelor la suprafață.
"Proiectul pentru cei 200 de metri dintre Săliște și Cunța a fost unul deosebit, deoarece provocarea proiectantului a fost să pună în comun soluțiile sale cu soluțiile inițiale ale autostrăzii pentru a putea funcționa împreună. A reușit această fază, ne-am stabilizat la o soluție și a început deja și implementarea ei. Acesta este un examen atât pentru șefii de proiect, pentru regionalele care concură la acest proiect, cât și pentru companie la nivel central, acolo unde este unitatea specială pentru implementare", a afirmat șeful de la Transporturi.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online