MFP deschide o noua sesiune de 250 milioane lei pentru spijinirea investitiilor privind dezvoltarea regionala

Data publicarii: 02-05-2016 | Economie

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va deschide o noua sesiune de inregistrare a cererilor pentru finantare privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru spijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea locurilor de munca, se arata intr-un anunt publicat pe site-ul institutiei.

'Ministerul Finanțelor Publice anunță deschiderea unei noi sesiuni de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțare în baza H.G. nr.332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, cu modificările și completările ulterioare, care se va desfășura în perioada 30 mai — 10 iunie 2016. Bugetul sesiunii este de 250 milioane lei', se arată în anunț.

Potrivit sursei citate, obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr.332/2014 îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă, acordându-se sume sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale.

'Cererile de acord pentru finanțare, însoțite de documentele justificative necesare în prima etapă de evaluare, se transmit prin poștă sau servicii de curierat, cu confirmare de primire sau se depun personal la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice. (...). Înregistrarea cererilor se realizează exclusiv în perioada 30 mai — 10 iunie 2016. Cererile de acord pentru finanțare înregistrate în afara perioadei 30.05 — 10.06.2016 se restituie întreprinderilor și nu sunt luate în considerare în procesul de analiză', menționează MFP.

Analiza Cererilor de acord pentru finanțare începe numai după încheierea sesiunii de înregistrare, fără a avea importanță ordinea înregistrării la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: