BNR lanseaza un set de monetarie cu tema 80 de ani de la inaugurarea Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti"

Data publicarii: 02-05-2016 | Economie

Banca Nationala a Romaniei lanseaza, incepand de marti, 3 mai 2016, un set de monetarie cu tema 80 de ani de la inaugurarea Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti".

'Setul de monetărie va conține monedele românești aflate în circulație, respectiv 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani și cele comemorative de 50 bani (Aurel Vlaicu, Mircea cel Bătrân, Neagoe Basarab, Vladislav I Vlaicu, 10 ani de la denominarea monedei naționale și Iancu de Hunedoara), precum și o medalie din argint', informează un comunicat al BNR.

Medalia va fi din argint cu titlul 800?, cu forma rotundă, diametrul 28 mm, greutatea de 15,5 g, calitatea proof și cantul neted.

'Aversul prezintă o compoziție simbolizând modelul satului românesc reprezentat ca în sigla muzeului. Reversul redă portretul și numele lui Dimitrie Gusti și anii între care a trăit '1880', '1955'', se mai arată în comunicat.

Setul de monetărie va fi prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locașuri speciale. Tirajul emisiunii este de 250 de seturi, iar prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru un set este de 260 de lei.

'Lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României', se subliniază în comunicat.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: