RATB reintroduce plata calatoriei prin SMS de pe telefonul mobil; 8,79 de lei pentru abonamentul de o zi

Data publicarii: 09-05-2016 | Economie

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) reintroduce de luni, 9 mai, modalitatea de plata a calatoriilor cu mijloacele de transport in comun prin serviciul de mesaje scurte (SMS) al operatorilor de telefonie mobila, pretul pentru abonamentul de o zi fiind de 8,79 lei, a anuntat, luni, RATB.

Facilitatea de plată este valabilă atât pentru abonamentul de o zi, cât și pentru călătoriile efectuate pe liniile Expres 780 și 783.

'Acest instrument de plată este flexibil, rapid și comod și se adresează în primul rând celor care călătoresc ocazional în București, dar și tinerilor. Politica RATB nu este aceea de a sancționa călătorii frauduloși, ci urmărim conștientizarea publicului călător asupra faptului că de fiecare dintre noi depinde calitatea transportului public în București. Vor urma și alte măsuri care vor crea condiții civilizate de transport și vor dovedi atașamentul RATB față clienții săi', a afirmat Radu Paul Orzață, directorul general al RATB, citat într-un comunicat remis AGERPRES.

Printr-un singur SMS, trimis la numărul 7458, disponibil în rețelele de telefonie mobilă, călătorii vor putea achita contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban sau pentru o călătorie pe liniile Expres. Plata poate fi efectuată de pe orice tip de telefon mobil.

Potrivit RATB, această modalitate de plată nu este valabilă pentru mijloacele de transport ale liniilor preorășenești.

"Prețul pentru abonamentul de o zi este de 1,65 euro+TVA (8,79 lei, TVA inclus). Prețul pentru o călătorie pe liniile expres este de 0,75 euro+TVA (3,99 lei, TVA inclus). SMS-ul de comandă este gratuit în rețelele Vodafone, Telekom și DigiMobil, iar în rețeaua Orange are un cost de 0,05 euro+TVA.

Pentru obținerea unui abonament urban pentru o zi, înainte de momentul urcării în vehiculele RATB, călătorii vor trimite un SMS, cu textul A la numărul 7458. În câteva secunde, vor primi un mesaj care va conține un cod ce va confirma efectuarea tranzacției. Pentru linia Expres 780, mesajul către numărul 7458 trebuie să conțină textul E780, iar pentru linia Expres 783, mesajul trebuie să conțină textul E783.

Călătorii care utilizează telefoane de tip smartphone, cu acces la Internet, vor găsi pe site-ul de mobil al RATB câte un link pentru fiecare opțiune de plată care facilitează transmiterea mesajului și obținerea rapidă a confirmării plății.

Obligația călătorilor este de a păstra SMS-ul pe toată durata zilei, până la expirarea valabilității abonamentului sau, în cazul liniilor Expres, până la efectuarea integrală a călătoriei.

Siguranța plății prin SMS este garantată de platforma de operare, care este prevăzută cu un mecanism antifraudă.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: