Costescu: CFR Calatori trebuie sa aiba pe viitor o atitudine proactiva

Data publicarii: 10-05-2016 | Economie

CFR Calatori trebuie sa aiba pe viitor o atitudine proactiva si sa incerce sa speculeze orice bresa din piata, a declarat, marti, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, intr-o conferinta de presa.

"CFR Călători ar trebui pe viitor să aibă o atitudine proactivă, să nu mai stea să aștepte piața și să încerce să speculeze orice breșă din piață a concurenților din interior, a concurenților feroviari sau a celorlalți concurenți din auto și, de ce nu, aviație, pe distanțe scurte. Aceasta poate să fie concurență, dar poate să fie și o colaborare. Cine ne împiedică, de exemplu, să facem o convenție cu TAROM ca atunci când coboară orice pasager TAROM să aibă biletul de tren inclus și să folosească calea ferată și nu un taxi sau alt mijloc de transport. La ticketing să extindem aparatele unde se plătește cu cardul", a spus Costescu.

Potrivit acestuia, călătorii vor fi întâmpinați în aeroport de promoteri care le vor transmite că pot folosi ca alternativă, pentru a ajunge în oraș, și varianta feroviară.

"Promoterii vor fi în acel loc și vor atrage atenția oamenilor, la orele de vârf, că au și alternativa acestui mijloc de transport, cum au și alternativa taxiului. Va trebui mai multă prezență", a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Sursa: Agerpress