Romania vinde bonduri denominate in euro cu scadenta la 12 ani (Reuters)

Data publicarii: Astazi, 19-05-2016 | Economie

Romania a lansat o emisiune de bonduri denominate in euro, cu scadenta la 12 ani, au declarat pentru Reuters reprezentanti ai consortiului de banci (Citigroup, JP Morgan, Raiffeisen Bank International, Societe Generale si UniCredit) care intermediaza emisiunea.

România oferă joi euro obligațiuni pe 12 ani la un randament de 235 puncte de bază peste nivelul de referință (mid-swap), susțin sursele.

România beneficiază de un rating ''Baa3'' din partea Moody's și de un calificativ ''BBB minus'' de la Standard & Poor's și Fitch.

Ministerul Finanțelor are în vedere, pentru acest an, atragerea de resurse financiare de pe piețele externe într-un volum de 4,5 miliarde euro, în funcție de evoluțiile și oportunitățile oferite de aceste piețe, ținând cont de nivelul rambursării aferent emisiunii de euroobligațiuni emise pe piețele externe cu scadența în iunie 2016, în valoare de 1,5 miliarde euro, precum și de necesitatea consolidării rezervei financiare în valută la dispoziția Trezoreriei Statului.

Astfel, finanțarea din surse externe se va realiza prin programul MTN, prin emiterea de euroobligațiuni în valoare de circa 3 miliarde euro și prin trageri din împrumuturi contractate de la instituțiile financiare internaționale, în valoare de circa 1,5 miliarde euro.

Sursa: Agerpress