Eric Stab, reales presedinte al Consiliului Investitorilor Straini, cu mandat pana in mai 2017
Data publicarii: 09-06-2016 | EconomieBoard-ul Consiliului Investitorilor Straini - FIC a ales, in data de 7 iunie 2016, conducerea executiva, Eric Stab fiind reales presedinte, cu mandat pana in mai 2017.
Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, cei patru membri ai conducerii FIC sunt: Președinte — Eric Stab, președinte & CEO ENGIE Romania, președinte ENGIE România și Polonia; vicepreședinte — Daniel Anghel, partener Taxe, PricewaterhouseCoopers; vicepreședinte—Mihai Bogza, președinte Consiliul de administrație al Bancpost; trezorier—Farrukh Khan, partener coordonator—Serviciul de audit și evaluare a riscului, Deloitte România.
Aflat la al doilea mandat, Eric Stab a reiterat obiectivele FIC de a contribui la îmbunătățirea mediului afaceri și la creșterea economică în beneficiul întregii societăți românești.
"Doresc să le mulțumesc colegilor mei din noul board pentru încrederea pe care mi-au acordat-o de a conduce FIC-ul în cel de-al 20-lea an de activitate. Este o aniversare importanta pentru organizația noastră, o voce constantă a comunității de afaceri din România. În această perioadă noi credem că România se află într-un moment important al dezvoltării sale. În cei 26 de ani care au trecut de la căderea regimului comunist, România s-a angajat pe un drum ambițios către o piață liberă funcțională și integrarea în comunitatea Euro-Atlantica. România este astăzi o economie de piață, membră a NATO și Uniunii Europene. Apartenența la aceste structuri impune României ambiții suplimentare care să aducă un nivel de bunăstare și prosperitate fără precedent pentru români. Cetățenii și societatea civila, împreună cu clasa politica și mediul de afaceri, trebuie să se unească în jurul unui proiect de țară ambițios, menit să recupereze decalajul de dezvoltare dintre România și alte țări din UE. Noi credem cu tărie că dacă România va reuși să construiască o infrastructură extinsă și modernă, să-și motiveze oamenii săi dinamici și calificați și să-și folosească inteligent și eficient resursele, creșterea economică va depăși așteptările statistice și se va traduce în bunăstare pentru toată lumea. Începând cu acest mandat și în anii ce vor urma, FIC va lucra cu perseverență la atingerea acestui obiectiv, împreună cu toți cei care-l împărtășesc și care au aspirații similare pentru România", a spus Stab.
FIC a ales în data de 10 mai 2016, un nou Comitet Director. Potrivit actului constitutiv al asociației, mandatul Comitetului este de un an, între cele două Adunări Generale ale organizației.
Consiliul Investitorilor Straini — FIC numără în prezent 124 de companii membre, ale căror investiții cumulate reprezintă în jur de 35 miliarde euro, adică aproape două treimi din totalul investițiilor străine directe realizate în România din 1990 până în prezent.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice