China va investi 450 de miliarde de dolari in agricultura pana in 2020

Data publicarii: 19-09-2016 | Economie

Una din cele mai mari banci chineze, Agricultural Development Bank of China, a acceptat sa acorde credite in valoare de cel putin 3.000 de miliarde de yuani (450 miliarde de dolari) pana in 2020 pentru modernizarea sectorului agricol din China, a anuntat duminica agentia de presa Xinhua.

Ministerul chinez al Agriculturii și Agricultural Development Bank of China, care acordă credite în conformitate cu politica Guvernului chinez, au semnat un acord destinat protejării securității alimentare naționale, sprijinirii acestui sector pentru a putea face afaceri peste hotare și dezvoltării industriei de semințe din China. De asemenea, acest acord are drept obiectiv creșterea eficienței industriei agricole chineze și îmbunătățirii veniturilor în mediul rural.

Agricultural Development Bank of China va fi responsabilă pentru oferirea de servicii financiare, inclusiv produse financiare și stabilirea dobânzilor.

La începutul acestui an, Agricultural Development Bank of China a anunțat că intenționează să acorde credite în valoare de 3.000 de miliarde de dolari pentru a reduce sărăcia via investiții în agricultură. Agenția de presă Xinhua nu a precizat dacă angajamentul anunțat duminică este separat de planul anunțat în luna mai.

Recent, compania chineză de stat ChemChina și-a îmbunătățit oferta pentru preluarea furnizorului elvețian de pesticide și semințe Syngenta la 43 de miliarde de dolari. Preluarea Syngenta de către o companie chineză a dat naștere la îngrijorări în SUA, dar ulterior autoritățile americane au aprobat această tranzacție.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: