tIMOn aduce peste 50 de proiecte noi cu 6.500 de locuinte, rezultat al unor investitii de 420 de milioane de euro

Data publicarii: 20-10-2016 | Economie

Peste 50 de proiecte noi cu aproximativ 6.500 de locuinte, cumuland investitii de circa 420 de milioane de euro, vor fi lansate, joi, la editia de toamna a Targului Imobiliar National - tIMOn.

'Aproximativ 35% din oferta totală prezentă la tIMOn sunt locuințe amplasate în proiecte noi sau scoase la vânzare în premieră. Vedem o avalanșă de proiecte dezvoltate de investitori români, dar care mai nou aleg zonele ultracentrale, centrale și semicentrale. Pe piață există un echilibru în ceea ce privește proveniența investitorilor, românii concurând de la egal la egal cu dezvoltatorii cu capital străin', spune Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn. 

Târgul Imobiliar Național — tIMOn se desfășoară în perioada 20 — 23 octombrie în Piața Constituției, având o suprafață de expunere de 2.100 de metri pătrați. Peste 18.500 de locuințe vor fi scoase la vânzare, cu o valoare totală de piață de circa 1,2 miliarde de euro.

La această ediție, dezvoltatorii vin cu o serie de oferte atractive și reduceri pe măsură. Locuințele vor fi cu până la 15% mai ieftine pe perioada desfășurării târgului, iar unele apartamente se vând gata mobilate și utilate sau cu loc de parcare oferit drept bonus. Cumpărătorii vor putea, de asemenea, să rezerve o locuință nouă cu numai 100 de lei, în condițiile în care, în unele cazuri, o astfel de rezervare poate costa și 4.500 de lei. Cea mai mare reducere ca valoare din cadrul târgului va fi pentru o vilă de 1.000 de metri pătrați din Colentina — discount de 60.000 de euro.

"Ne bucură faptul că tIMOn începe să se apropie din ce în ce mai tare de conceptul internațional de târg imobiliar, acela în care domeniile conexe ocupă proporții semnificative din suprafața de expunere. Găzduim la această ediție 158 de expozanți, număr record, dintre care 126 imobiliari, 2 bănci și 30 de standuri din domenii conexe pe 2.100 metri pătrați suprafață indoor și 3.000 mp outdoor', a adăugat Vlăsceanu.

Cea mai scumpă locuință de la tIMOn este Nature Gateaway, o vilă de lux în valoare de 2,5 milioane de euro din județul Buzău. Aceasta a fost proiectată de arhitectul american Jim Ruscitto, este construită din bușteni de pin, pietre din Alpii Francezi și ardezie din Norvegia și Brazilia și include o piscină interioară de 22 de metri, saună, jacuzzi și zonă de fitness.

Pentru fermieri, în premieră la un târg imobiliar, sopronul.ro vine cu soluții de structuri metalice, de la kit pentru instalare până la hale la cheie. Este vorba despre structuri metalice de mari și mici dimensiuni, cu montare rapidă, cu prețuri ce pornesc de la 6.400 de euro. Compania proiectează livrează și montează structuri metalice ce pot fi folosite în domeniul agricol, ca spațiu de depozitare sau ca hale de producție, dar care sunt mai ieftine și mai ușoare cu 10-15% decât halele standard.

Circa 80% din oferta totală a tIMOn are prețuri sub 80.000 de euro.

Sursa: Agerpress