Lakshmi Mittal: ArcelorMittal va continua sa investeasca in productia de otel la Galati

Data publicarii: 20-10-2016 | Economie

ArcelorMittal va continua sa investeasca in productia de otel in combinatul de la Galati, dupa investitii de 400 de milioane de euro din 2009 pana in prezent, se arata intr-o scrisoare adresata angajatilor de la Galati de catre Lakshmi Mittal, presedintele si directorul general al concernului siderurgic.

"Octombrie 2016 reprezintă un moment important în istoria ArcelorMittal Galați. În urmă cu 50 de ani, prima tablă groasă a fost produsă aici și livrată către client. Ca o fericită coincidență, în 2016 sărbătorim alte două evenimente: 10 ani de când a fost creat ArcelorMittal și a devenit liderul global al industriei oțelului, dar și 15 ani de când Mittal Steel a achiziționat Combinatul din Galați", a spus Lakshmi Mittal, potrivit unui comunicat, remis, joi, AGERPRES.

El a arătat că unul dintre motivele esențiale care au stat la baza preluării unității de la Galați de către Mittal Steel, în 2001, a fost calitatea oamenilor.

"În anii ce au urmat, am trecut împreună prin numeroase provocări. După o perioadă relativ bună, a venit momentul-cheie din 2008, când schimbări structurale au apărut în domeniul nostru, în urma crizei financiare globale și a schimbării de paradigmă în cererea de oțel (...) După mulți ani de eforturi și o remarcabilă muncă în echipă, putem vedea primele rezultate pozitive ale transformării fundamentale a ArcelorMittal Galați. Sunt pe deplin conștient de schimbările și eforturile pe care le-ați făcut pentru ca situația să se îmbunătățească", a mai spus președintele ArcelorMittal.

"Noi vă vom sprijini în aceste eforturi constante. ArcelorMittal își menține angajamentul față de Galați și România. Unul dintre avantajele majore de a face parte dintr-o companie globală este acela de a avea dimensiune și domeniu de aplicare, ceea ce înseamnă că know-how-ul unităților noastre din întreaga lume poate fi adus la Galați. Vom continua, de asemenea, să investim în producția de oțel, în plus față de la cele 400 milioane de euro deja investite în Combinatul de la Galați, începând cu anul 2009", a continuat Mittal.

Combinatul gălățean Sidex a fost cumpărat în 2001 de Mittal Steel, care, în 2006, a fuzionat cu compania franceză Arcelor.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: