Willem Schoeber, fost director la Shell si EWE, a fost desemnat administrator al Electrica

Data publicarii: 21-10-2016 | Economie

Adunarea Generala Ordinara a Electrica SA a decis, in sedinta de vineri, alegerea lui Willem Jan Antoon Henri Schoeber in functia de membru independent al Consiliului de Administratie, potrivit unui comunicat al companiei, remis, vineri, AGERPRES.

Sursa foto: Cristian NISTOR / Arhiva AGERPRES

"Această numire vine ca urmare a vacantării unei poziții de membru în Consiliul de Administrație al Electrica SA, după ce domnul Michael Boersma a renunțat la calitatea sa de membru începând cu data de 1 mai 2016. Durata mandatului noului membru al Consiliului de Administrație va fi egală cu perioada care a rămas până la expirarea mandatului aferent poziției vacante, respectiv până la data de 14 decembrie 2019. Willem Schoeber a ocupat, începând cu data de 1 Mai 2016, funcția de membru provizoriu al Consiliului de Administrație al Electrica SA", se arată în comunicat.

Electrica SA este administrată de un Consiliu de Administrație compus din șapte membri: Arielle Malard de Rothschild, Cristian Bușu, Ioana Alina Drăgan, Corina Georgeta Popescu, Bogdan George Iliescu, Pedro Mielgo Alvarez și Willem Jan Antoon Henri Schoeber.

Cetățean olandez și german, Willem Schoeber are o experiență de peste 40 de ani în domeniul energiei, se mai arată în comunicat. Cea mai mare parte a activității sale profesionale a fost derulată în cadrul grupurilor Shell și EWE, unde a deținut diferite poziții în top managementul filialelor din Olanda, Finlanda, Turcia, Germania și SUA.

Începând cu anul 2013, și-a continuat cariera din poziția de consultant independent în afaceri, precum și în calitate de membru în Consiliul de Administrație al mai multor companii din Europa. Willem Schoeber a absolvit Universitatea Tehnologică din Eindhoven și este doctor în științe tehnice. De asemenea, a publicat numeroase lucrări științifice și deține mai multe brevete de invenție.

Totodată, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) Electrica a aprobat majorarea planului anual de investiții consolidat la nivelul grupului Electrica aferent exercițiului financiar 2016 până la valoarea de 844,619 milioane de lei.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: