Sorin Petru Buse: Aeroportul Arad va fi preluat de Ministerul Transporturilor

Data publicarii: 03-11-2016 | Economie

Ministrul Transporturilor, Sorin Petru Buse, a afirmat joi ca s-a decis inceperea procedurilor de preluare a Aeroportului Arad de catre ministerul de resort, de la Consiliul Judetean, urmand ca acesta sa fuzioneze cu Aeroportul Timisoara in vederea dezvoltarii unui aeroport regional in subordinea ministerului.

La finalul unei vizite pe care a făcut-o la Arad, întâlnindu-se cu reprezentanții primăriei, Consiliului Județean și ai aeroportului, ministrul Bușe a menționat presei că în urma discuțiilor purtate cu aceștia, s-a stabilit ca aeroportul să fie preluat de Ministerul Transporturilor, însă autoritățile locale ''mai trebuie să rezolve câteva chestiuni administrative''.

Privitor la două pasaje de pe centura municipiului Arad, ministrul a spus că lucrările vor fi executate în regie proprie de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Conform acestuia, în primăvara anului viitor vor demara lucrările la pasajul de la CET, urmând să fie finalizate în aproximativ patru luni. La al doilea pasaj rutier va fi reluată licitația pentru lucrări, urmând ca acestea să fie finalizate la sfârșitul anului 2017.

Sorin Petru Bușe a mai spus că s-a semnat protocolul de predare către administrația locală a Studiului de Fezabilitate realizat de minister pentru centura de S-E a municipiului Arad, document parafat de ministru și reprezentanții autorităților publice locale, la sediul primăriei.

Urmare a semnării acestui protocol, Consiliul Județean Arad, împreună cu municipiul Arad, cu comunele Fântânele și Vladimirescu vor accesa fonduri europene pentru construcția noii șosele ocolitoare a municipiului, șosea care va face legătura între autostrada A1 Arad — Timișoara și DN7 Arad-Deva.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: