Salariul minim pe economie ce va fi aplicat din 2017, subiectul discutiilor din Consiliul National Tripartit

Data publicarii: 12-12-2016 | Economie

Valoarea pe care o va avea salariul minim pe economie, din 2017, reprezinta singurul subiect ce va fi dezbatut in Consiliul National Tripartit de luni, a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

În plus, sindicatele au mai propus discuții cu referire indirectă la salariul minim, precum o inventariere a problemelor de combatere a evaziunii fiscale pe piața muncii.

Sindicatele și patronatele au avut săptămână trecută două întrevederi la Direcția Dialog Social a Ministerului Muncii, pentru a discuta valoarea salariului minim pentru 2017.

Reprezentanții sindicatelor și cei ai patronatelor nu au ajuns la un consens după cele două runde de discuții și au decis să meargă la reuniunea de luni a Consiliul Național Tripartit de Dialog Social cu "sume diferite", așteptând și o propunere din partea Guvernului.

Sindicatele au propus inițial un salariu minim de 1.450 de lei, de la 1 ianuarie, iar în a doua întrevedere valoarea de 1.400 de lei.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: