Visa: Ponderea platilor contactless s-a dublat in mai putin de un an
Data publicarii: 14-12-2016 | EconomiePonderea platilor contactless a crescut, in Romania, de la 10% din totalul tranzactiilor de plata cu carduri Visa, la inceputul acestui an, la 20% in trimestrul al treilea, iar reteaua de acceptare a platilor de acest gen a ajuns la aproape 50% din numarul total de POS-uri, reiese dintr-un studiu realizat de operatorul de carduri.
'Adoptarea rapidă a plăților contactless este vizibilă în România. Ponderea acestora în totalul tranzacțiilor de plată cu carduri Visa s-a dublat în mai puțin de un an, de la 10% la începutul lui 2016 la 20% în trimestrul al treilea al anului. Astfel, anul acesta a continuat tendința de creștere spectaculoasă a utilizării tehnologiei contactless consemnată începând din 2015. Plățile cu carduri contactless Visa au crescut de peste 20 de ori în 2015', se menționează într-un comunicat al Visa.
În același timp, rețeaua de acceptare a plăților contactless a ajuns la aproape 50% din numărul total de POS-uri din România. La finalul trimestrului al treilea din 2016, existau 153.000 de terminale POS instalate la comercianții din România, potrivit datelor BNR, ceea ce înseamnă că numărul terminalelor contactless depășește 70.000.
La nivel european, rata de utilizare a cardurilor contactless a crescut la 52% în 2016, față de 36% anul trecut, în timp ce numărul total de carduri cu funcție de plată contactless a ajuns la 165 de milioane de unități, iar rețeaua de acceptare a atins 3,4 milioane de terminale POS care utilizează această tehnologie, potrivit studiului citat.
'Toate terminalele de plăți nou instalate în prezent în Europa sunt contactless, obiectivul asumat fiind ca până în 2020 întreaga rețea europeană de POS-uri, inclusiv cea din România, să accepte astfel de plăți', menționează comunicatul.
La nivel european, tendința de adoptare a plăților contactless este vizibilă nu doar la nivelul tinerilor, care sunt în mod natural mai înclinați să accepte noile tehnologii, ci în rândul tuturor categoriilor de vârstă. Cel mai ridicat ritm de creștere, de 64%, este consemnat în categoria 55 — 64 de ani, mai arată studiul Visa.
Totodată, realizatorii studiului susțin că există o corelație foarte strânsă între utilizarea curentă a tehnologiei contactless și interesul pentru utilizarea viitoare a plăților mobile.
Studiul Visa a relevat, de asemenea, că în majoritatea cazurilor procesul de achiziție a bunurilor de valoare mare implică atât magazine online, cât și fizice.
'Șapte din zece consumatori europeni merg într-un magazin fizic pentru a examina un produs pe care intenționează să-l achiziționeze online. Românii utilizează această tactică chiar mai frecvent, respectiv opt din zece cumpărători', se subliniază în documentul citat.
Însă, deși vânzările online de cadouri de Crăciun au crescut semnificativ, magazinele fizice continuă să dețină un rol important, datorită dorinței clientului de a interacționa cu vânzătorii și de a avea contact direct cu produsul achiziționat, mai arată studiul.
'Magazinele fizice continuă să aibă un rol important, astfel că este vital să putem oferi soluții de plată rapide, cum este cazul tehnologiei contactless. Plata contactless își dovedește utilitatea mai ales în perioadele de vârf din timpul sărbătorilor de sfârșit de an, prin reducerea timpului de așteptare la casă și vânzări mai mari pentru comercianți', a declarat Cătălin Crețu, director general pentru Romania, Croația, Malta și Slovenia al Visa Europe.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI