IATA: Cererea globala pentru transportul aerian de pasageri a urcat cu 7,6% in noiembrie
Data publicarii: 11-01-2017 | EconomieCererea globala pentru transportul aerian de pasageri a inregistrat in noiembrie cel mai semnificativ avans din ultimele noua luni, pe fondul redresarii traficului in Europa, a anuntat miercuri Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters.
În noiembrie, traficul aerian global de pasageri a crescut cu 7,6% iar factorul de încărcare (numărul scaunelor care sunt ocupate la fiecare zbor) a urcat cu 0,8 puncte procentuale, la nivelul record de 78,9%, se arată în raportul lunar al IATA.
Cererea pentru transportul aerian de pasageri în Europa a crescut cu 8,3% în noiembrie, datele sugerând că regiunea se redresează după turbulențele politice și atacurile teroriste.
În decembrie, Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a înrăutățit estimarea privind profiturile industriei aeriene în 2016 și a previzionat un declin de 16% în 2017, din cauza majorării prețului la țiței.
Companiile aeriene din întreaga lume ar urma să înregistreze în 2016 profituri cumulate record de 35,6 miliarde de dolari, față de 39,4 miliarde de dolari estimate în iunie, pe fondul încetinirii creșterii economiei mondiale și al majorării costurilor. Cu toate acestea, ar fi al cincilea an consecutiv de îmbunătățire a câștigurilor, iar marja netă de profit ar urma să se situeze în 2016 la 5,1%, de asemenea un nivel record, a previzionat IATA.
În 2017, profiturile ar urma să ajungă la 29,8 miliarde de dolari.
Profiturile se vor atenua după performanțele deosebite înregistrate în ultimii trei ani, din cauza riscurilor economice, politice și de securitate, dar industria este mult mai rezistentă după anii de restructurări, a apreciat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.
IATA estimează că prețul mediu al barilului se țiței se va situa în 2017 la 55 de dolari, de la 44,60 dolari în 2016. Combustibilul ar urma să reprezinte aproape 19% din cheltuielile companiilor aeriene în 2017, față de 33% în perioada 2012-2013.
Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni se așteaptă ca traficul aerian global de pasageri să urce cu 5,1% în 2017, față de un avans de 5,9% estimat pentru 2016.
IATA este o organizație care reprezintă aproximativ 265 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI