Romania, in topul tarilor cu cele mai multe servere de comanda destinate atacurilor la serverele companiilor

Data publicarii: 13-05-2017 | Economie

Romania a intrat in Top 10 al tarilor cu cele mai multe servere de comanda si control pentru atacuri informatice de tip Distributed Denial of Service (DDoS), ocupand la ora actuala locul 6, reiese dintr-un raport realizat de expertii Kaspersky Lab, dat vineri publicitatii.

Potrivit sursei citate, Coreea de Sud rămâne lider în ceea ce privește numărul serverelor de comandă și control (C&C) detectate, urmată de Statele Unite ale Americii și Olanda. În același clasament, China iese din Top 3 pentru prima dată de când a început monitorizarea specialiștilor Kaspersky Lab, coborând pe poziția a 7-a. De asemenea, Japonia, Ucraina și Bulgaria au părăsit clasamentul primelor 10 țări cu cel mai mare număr de servere C&C, acestea fiind înlocuite de Hong Kong, România (care ocupă locul al șaselea) și Germania.

În primul trimestru din 2017, sistemul Kaspersky DDoS Intelligence a înregistrat atacuri DDoS împotriva unor resurse din 72 de țări, cu opt mai puține decât în ultimul trimestru al anului 2016. Olanda și Marea Britanie au înlocuit Japonia și Franța în top 10 țări cu cele mai multe victime DDoS.

Conform raportului de specialitate, în general, în T1 din 2017 cel mai mare număr de atacuri (994) a fost observat pe 18 februarie, iar cel mai lung atac DDoS a durat 120 de ore. Trimestrul trecut, cel mai lung atac a durat 292 de ore.

Atacul de tip DDoS reprezintă cea mai întâlnită formă de infracțiune cibernetică, având ca țintă website-uri importante și mai rar computerele personale.

Sistemul DDoS Intelligence (parte din Kaspersky DDoS Protection) este creat pentru a intercepta și analiza comenzile trimise către boți prin servere de comandă și control (C&C) și nu are nevoie să aștepte până când utilizatorii dispozitivelor sunt infectați sau atacați pentru a aduna date.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: