VIDEO UPDATE Godinac (SRJ MediaSind): Radioul public si Televiziunea Romana nu mai sunt institutii publice sunt institutii de stat

Data publicarii: 19-05-2017 | Economie

Radioul public si Televiziunea Romana nu mai sunt institutii publice de cateva luni, fiind de stat dupa eliminarea taxei radio-TV, a declarat Cristi Godinac, presedinte SRJ MediaSind, in cadrul unei conferinte realizate cu ocazia Adunarii Generale a Federatiei Europene a Jurnalistilor (FEJ).

"Am reușit să scăpăm de un director abuziv al Radioului public împotriva căruia dumneavoastră (Federația Europeană a Jurnaliștilor n.r.) ați votat moțiune de protest. Am reușit să menținem o anumită independență în instituțiile publice de radio și televiziune. Din păcate, în urmă cu câteva luni cele două instituții publice de radio și de televiziune nu mai sunt instituții publice deoarece Parlamentul a eliminat taxa radio-tv și practic le-a transformat în instituții de stat", a spus Godinac.

El a precizat, de asemenea, că Guvernul a transmis un proiect de lege care prevede împărțirea mass-media în șapte sectoare.

"Ieri, Guvernul României ne-a transmis un proiect de lege privind modificarea sectoarelor de activitate prin care mass-media nu mai există. Ne împarte în șapte sectoare ca să nu mai putem negocia un contract colectiv. Cu Ministerul Culturii suntem în conflict pentru că de aproape un an nu reușim să negociem un nou contract colectiv. Suntem sub presiune și sperăm că datorită vouă, datorită FEJ, vom rezista", a mai arătat oficialul SRJ MediaSind.

Comitetul Executiv al Federației Europene a Jurnaliștilor — EFJ a decis să organizeze la București, în perioada 18-19 mai 2017, Adunarea Generală a organizației europene de media, iar tema întâlnirii este "Jurnaliști sub presiune".

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: