Marele Premiu Margareta de Aur, decernat complexului agroturistic "Gradina Vlahiia" din Snagov

Data publicarii: 21-05-2017 | Economie

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) si-a desemnat, sambata, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", castigatorii celei de-a XIII-a editii a evenimentului "Margareta de Aur".

Marele Premiu Margareta de Aur 2016 a fost acordat domnului Cristian Dumitrescu pentru complexului agroturistic 'Grădina Vlahiia'din Snagov. De asemenea, au fost acordate, premiul de excelență pentru 'Experiențe de vacanță': Domeniile Mar'tinutzi, Vintu de Jos, Alba; premiul de excelență pentru 'Promovarea conceptului de EcoTurism' — Casa Comana, Giurgiu precum și premiul de excelență pentru 'Originalitatea și unicitatea proiectului' — Complexul Egreta, Berzasca — Clisura Dunării, Caraș-Severin.

Marele premiu la categoria 'Gastronomie' a fost acordat Asociației Județene de Turism Sibiu pentru 'Promovarea identității gastronomice din județul Sibiu prin programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019'. La secțiunea Festivaluri și Evenimente, marele premiu a fost acordat Festivalului Prazului și Zaibărului, Casa de Cultură 'Amza Pellea', Băilești, Dolj iar pentru Promovare on-line servicii turistic, premiul special a fost acordat Pensiunii La Mesteceni, Răhău, Alba.

Cu acest prilej, ANTREC a oferit și câteva 'Diplome de apreciere' pentru Promovarea patrimoniului basarabean, domnișoarei Svetlana Matvievici, Orhei, Basarabia, precum și pentru Promovarea ecoturismului în Delta Dunării, fostului camion olimpic Ivan Patzaichin.

Ca noutate, la aceasta ediție, pe lângă marile premii aferente fiecărei categorii și Marele Premiu "Margareta de Aur", au fost acordate premii de excelență pentru programe turistice generatoare de experiențe de vacanță, promovarea conceptului de ecoturism și pentru originalitatea și unicitatea proiectelor inițiate în turism. Juriul de anul acesta a fost format din: Maria Stoian — conf.univ.dr. — Președinte Fondator ANTREC România; Cristian Alexandru Catana — Redactor șef Revista Vacanțe la țara, Traian Badulescu — Consultant turism și Marius Ionita, turist fidel al vacanțelor rurale. Selecția si jurizarea au fost făcute în urma propunerilor filialelor ANTREC România, a experților în turism și ca urmare a opiniei turiștilor.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: